STOVNER: Slagsmålet som skal ha funnet sted på Stovner i Oslo er avsluttet ifølge politiet.
STOVNER: Slagsmålet som skal ha funnet sted på Stovner i Oslo er avsluttet ifølge politiet. Foto: Margrethe Håland Solheim

Masseslagsmål på Stovner – skudd kan være avfyrt

STOVNER (TV 2): Politiet rykket ut til Stovner i Oslo etter meldinger om slagsmål i området onsdag. Ifølge politiet er det muligens avfyrt et skudd.

Politiet fikk ved 13-tiden melding om et større slagsmål på Stovner videregående skole, opplyser innsatsleder Kristoffer Bang.

– Vi sendte mange enheter til stedet. Det har åpenbart vært en konflikt, en slåsskamp. Vi har opplysninger om at det har vært et skytevåpen fremme og vi har også opplysninger om at det har vært avfyrt skudd. Ingen er skadd som følge av skytevåpen, men vi har kontroll på en som har kuttskader i hodet, sier Bang til TV 2.

– Har dere kontroll på noe våpen?

– Vi har ikke funnet noe våpen.

Tre i arrest

Klokken 14.15 melder Oslo-politiet på Twitter at tre unge gutter som ble stanset i en bil er innbrakt til arresten for å avgi forklaring.

En gutt er kjørt til legevakt med mindre skader i en fot.

Skolegården var sperret av onsdag ettermiddag, og væpnet politi var til stede for å sikre spor og innhente vitneopplysninger.

Kjørte fra stedet

Tidlige meldinger gikk ut på at det var hørt et smell i området. Politiet skrev på Twitter at de hadde mottatt opplysninger om at det var brukt slagvåpen og hammer.

– Vi har ett navn som er kommet opp, og han er 19 år, sa operasjonsleder Tore Solberg til TV 2.

Han sier det har vært et slagsmål og at flere biler er sett kjørende fra stedet.

– Er dere i kontakt med noen som har vært innblandet?

– Vi er i kontakt med flere. Både lærere og elever.

Politiet skriver i en oppdatering at de søker etter flere mulige gjerningspersoner. Politiet hadde lenge helikopter i luften over stedet og søkte i området med hund.

SØKER MED HUND: Politiet søker med hunder rundt Stovner videregående skole. Foto: Margrethe Hålånd Solheim/ TV 2
SØKER MED HUND: Politiet søker med hunder rundt Stovner videregående skole. Foto: Margrethe Hålånd Solheim/ TV 2