Ny pågripelse etter helgens voldshendelser – gutt (16) pågrepet

Totalt 17 personer er pågrepet etter en rekke voldshendelser i Oslo sist helg. En 16 år gammel gutt ble pågrepet tirsdag kveld.

Totalt var det 11 hendelser i Oslo i helgen som betegnes som uprovoserte voldshendelser.

17 personer i alderen 15-30 er pågrepet i sakene. Den siste pågripelsen kom tirsdag kveld, da en 16 år gammel gutt ble pågrepet.

Politiet opplyser at han skal avhøres onsdag, og at han også vil fremstilles for varetektsfengsling i løpet av dagen.

Gutten er mistenkt for å ha vært med da en mann tidlig i 40-årene ble utsatt for kroppsskade på Romsås. Politiet lette etter 4-6 gjerningspersoner etter hendelsen, og har blant annet gjennomgått overvåkningsvideoer i området for å identfisiere gjerningspersonene.

Flere av de som ble pågrepet i helgen har blitt løslatt etter avhør. Flere har erkjent straffskyld.

Samtlige hendelser etterforskes videre av forskjellige politistasjoner i Oslo.

Voldshendelsene i helgen

1. Natt til fredag ble en mann i slutten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse inne på et utested på Majorstuen. En mann i tidlig 20-årene er pågrepet.

2. Fredag kveld ble en mann i tidlig 20-årene utsatt for kroppskrenkelse i nærheten av Majorstuen. En gutt under 18 år har status som mistenkt.

3. Fredag kveld ble en mann i midten av 30-årene utsatt for kroppskrenkelse av 4-5 ukjente gjerningspersoner i sentrum, og deretter ranet. Ingen er pågrepet.

4. Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-årene utsatt for kroppsskade i sentrum av fire ukjente gjerningspersoner. Ingen er pågrepet.

5. Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. En mann i slutten av 20-årene er pågrepet. I tillegg kan det har vært ytterligere en eller to ukjente gjerningspersoner.

6. Natt til lørdag ble mann i tidlig 30-årene utsatt for kroppsskade i sentrum. En mann i slutten av 20-årene pågrepet. Ble senere løslatt.

7. Natt til lørdag ble en kvinne tidlig i 20-årene utsatt for antatt ran, og kroppskrenkelse, på Grønland. En mann tidlig i 30-årene pågrepet. Er begjært varetektsfengslet.

8. Natt til søndag ble 2 menn i slutten av 20-årene, og en kvinne i midten av 20-årene utsatt for kroppsskade og kroppskrenkelse i sentrum. 6 menn i begynnelsen av 20-årene er pågrepet.

9. Natt til søndag ble en mann tidlig 40-årene utsatt for kroppsskade på Romsås. Politiet lette etter 4-6 ukjente gjerningspersoner. Ingen er pågrepet.

10. Natt til søndag ble en mann i midten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse på Majorstuen. 5 gutter under 18 år pågrepet. Sitter fortsatt i arrest og skal avhøres i løpet av dagen.

11. Natt til søndag ble en mann i midten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. Flere ukjente gjerningspersoner. Politiet har ingen mistenkte i saken.