GIR SEG: Frode Kippe er ferdig som fotballspiller.
GIR SEG: Frode Kippe er ferdig som fotballspiller. Foto: Braastad, Audun/NTB Scanpix

RB: Kippe legger opp etter sesongen

Frode Kippe (41) avslutter spillerkarrieren. Men han vil fortsette i Lillestrøm, skriver Romerikes Blad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 20 sesonger i Lillestrøm er det slutt etter sesongen. Kippe har vært på banen i 15 av LSKs seriekamper denne sesongen.

Romerikes Blad skriver at 41 år gamle Frode Kippe har besluttet å avslutte spillerkarrieren når sesongen er slutt.

– Det har vært et lang prosess. Jeg har jo hatt dette i bakhodet de siste ti årene egentlig, jeg har jo dratt på årene og vært gammel i ti år, så alt har jo sin slutt. Jeg har ønsket å spille fotball så lenge som mulig, og føler forsåvidt jeg har fått gjort det, sier Kippe på onsdagens pressekonferanse fra Åråsen.

– Jeg har vært heldig og unngått skader, som har gjort at jeg har fått spilt i en alder av 41 år. Det er ikke mange andre forunt. Jeg er kanskje den eneste her i klubben i hvert fall. Samtidig så er tidspunktet egentlig veldig fint. Jeg føler fortsatt at jeg er på nivå, samtidig så er kroppen hel og i tillegg har vi fått inn erstattere som kan ta min rolle og gjøre en god jobb for Lillestrøm. Så jeg følte at alt lå til rette nå for at dette var tiden å sette et punktum, fortsetter han.

Kippe er den eldste som har spilt A-lagsfotball for LSK i en alder av 41 år 276 dager. Han kom til Lillestrøm i 1997 og har spilt 440 kamper for klubben.

Stopperen ble kjøpt av Liverpool i 1998, men fikk bare to ligacupkamper der. Han var også utlånt til Stoke i to perioder. Kippe kom tilbake til norsk fotball fra og med 2002-sesongen. Han fikk åtte A-landskamper for Norge.

– Selvfølgelig alltid vemodig, men jeg er bare evig takknemlig for at jeg har hatt sjansen for å spille her så mange år, vært i utlandet noen år og fått oppleve det. Jeg føler egentlig at det meste av det potensialet jeg hadde som fotballspiller har jeg fått levd ut. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her, og i England da jeg var der i de årene. Det blir rart, jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksen alder, sier Kippe.

Får ny rolle i klubben

Nå skal midtstopperen inn i trenerteamet til LSK. Kippe har tatt trenerutdanning parallelt med spillerkarrien, og han skal nå bli toppspillerutvikler i LSK fra og med neste sesong.

– Nå vil jeg gå over i en ny rolle etter hvert fra neste år i en toppspillerutvikler-rolle, hvor jeg skal få lov til å følge opp ungguttene. Vi har veldig mange spennende unggutter i alderen 16-21 år som jeg skal ta vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben å ha egne talenter som tar steget opp. Der har ikke Lillestrøm vært gode nok, og jeg skal prøve å hjelpe til med det i årene som kommer, forteller Kippe.

Se video: Husker du denne brytekampen mellom Kippe og Karadas?

I 2007 fikk Kippe Kniksenprisen som årets fotballspiller i Eliteserien, han har også mottatt MOT-prisen for å være et forbilde.

– Litt vemodig og endelig si «bye, bye» til fotballen. Det har vært livet mitt i alle år. Jeg har brent for det, jeg har gitt alt for det, og lagt til rette for at jeg kunne spille i så mange år. Men jeg vil takke alle lagkamerater og trenere som har gjort det mulig for meg også å spille i 23 år. Så sånn er det, sier Kippe.

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin understreker at det ene og alene var Kippes valg å legge opp, og han er glad for at 41-åringen blir med klubben videre.

– Alle har vært involvert i den beslutningen om at vi må prøve å få til en rolle hvor vi kan få mest mulig nytte av Frode Kippe i årene fremover. For det er ikke noen tvil om at han er en stor verdi for klubben, han har vært det gjennom hele sin fotballkarrière og nå føler vi at tiden er inne for å overføre det videre inn i en viktig trenerrolle for oss, sier Mesfin på pressekonferansen onsdag.