Stjernekjøpet ut med skade da Manchester City slo Atalanta

Manchester City er feilfrie så langt i Champions League, men tirsdagens seier over Atalanta kom med et skår i gleden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Atalanta 5-1

Like før pause måtte Manchester Citys nest dyreste City-spiller gjennom tidene, spanske Rodri, ut med det som så ut som en strekkskade på baksiden av låret.

Pep klikket

På benken var manager Pep Guardiola tydelig frustrert. Han banket hånden i stolen mens han ropte noen ord mot erstatteren John Stones, som jobbet med å få av seg overtrekkstøyet og på leggbeskytterne.

– Jeg hadde dem på, men jeg måtte bare få dem skikkelig på. Tiden er verdifull, og det er det han ønsket, sier Stones til BT Sports etter kampen.

Se video øverst på siden.

Guardiola visste ikke noe om skadeomfanget da han møtte pressen etter kampen, men bekrefter at han deler mistanken om at det er snakk om en strekkskade på baksiden av låret.

– Vi vet nok mer i morgen. Forhåpentligvis blir det rundt ti dager. Om det er noe ødelagt, blir det tre uker til én måned, sier Guardiola.

Skaden er dårlig nytt for Manchester City, som har hatt en del av problemer den siste tidene. Rodri og Fernandinho, som egentlig er defensive midtbanespillere, vikarierte i midtforsvaret i helgen mot Crystal Palace og gjorde det samme fra start mot Atalanta tirsdag kveld ettersom både Stone og Nicolás Otamendi nylig er tilbake fra skader.

– Vi jobber med det på trening hele tiden. Ulike posisjoner, vite om de andres posisjoner og roller over hele banen. Så du kan nesten spille i blinde, fordi du vet hvor alle andre er, sier Stones om de to midtbanekollegene som har gjort vikarjobben i midtforsvaret med bravur.

Før kampen kom det også en kjedelig beskjed for de lyseblå. Venstreback Oleksandr Zintsjenko har pådratt seg en kneskade av ukjent omfang. Fra før er midtstopper Aymeric Laporte og kantspiller Leroy Sané ute med langtidsskader.

Lynhurtig Sterling-hat trick

Skadene til tross - Manchester City har full kontroll i Champions League. For etter at Fernandinho hadde laget straffespark og Atalanta tok ledelsen, handlet alt om stjernespillerne til Guardiola.

Sergio Agüero snudde kampen med to scoringer, før Raheem Sterling leverte hat trick i løpet av elleve minutter i den andre omgangen.

Like før slutt pådro Phil Foden seg sitt andre gule kort i kampen og måtte ta en tidligere tur i dusjen enn planlagt - uten at det påvirket resultatet.

5-1-seieren gjør for at City står med ni poeng av ni mulige etter halvspilt gruppespill. Ekstremt mye skal gå galt om ikke det blir avansement til sluttspillet for Guardiola og Co.

Den andre kampen i gruppen mellom Sjakthar Donetsk og Dinamo Zagreb endte 2-2.