FENGSLET: Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FENGSLET: Frode Berg og hans forsvarer Ilja Novikov ved byretten i Moskva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ingen avklaring for Frode Berg før november, opplyser litauisk politiker til NRK

I følge NRK skal parlamentet i Litauen ikke stemme over lovforslaget som vil muliggjøre en eventuell fangeutveksling med Frode Berg før den 7. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opplysningene kommer fra Kasciunas i forsvars- og sikkerhetskomiteen i den litauiske parlamentet, skriver NRK.

Det litauiske nyhetsbyrået BNS meldte forrige uke at Russland og Litauen er enige om å utveksle to russere mot to litauere og en ikke navngitt nordmann som er dømt i Russland. Berg er den eneste nordmannen som soner en spiondom i Russland.

Torsdag ble det fremmet et lovforslag i det litauiske parlamentet som kan gjøre det lettere å utlevere russerne. Dette lovforslaget skal altså parlamentet stemme over 7. november.

Det har tidligere vært spekulert på om en løslatelse av Berg vil skje i tilknytning til 75-årsmarkeringen av frigjøringen av Finnmark førstkommende fredag.

Den spionasjedømte nordmannen venter utålmodig på nyheter om sin egen situasjon, sa hans advokat Brynjulf Risnes til NTB tidligere tirsdag.

– Ambassaden besøkte ham i går. Han er kjent med ryktene om avtalen og er naturligvis utålmodig, skrev Risnes i en SMS til NTB.

– Vi vet dessverre ikke noe mer om når en utveksling vil skje, sa han.

Berg ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje. Han ble pågrepet i Moskva i desember 2017 og har sittet fengslet siden.