LANDSLAGSDEBUTANT: Elisabeth Terland.
LANDSLAGSDEBUTANT: Elisabeth Terland. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyran

Elisabeth (18) tatt ut på landslaget etter skademareritt

Vilde Hasund (22) og Elisabeth Terland (18) er for første gang tatt i den norske landslagstroppen i fotball. Norge møter Nord-Irland 8. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen mot Nord-Irland i Stavanger den fjerde i EM-kvalifiseringen. Norge står foreløpig med full pott og 26-1 i målforskjell. Det holder til ledelse i gruppen.

Blant de 22 uttatte spillerne er Hasund fra Lyn og 18 år gamle Terland fra Klepp. De er med i den norske troppen for første gang.

– Vilde er en spiller som har prestert på et godt nivå, både for U23-landslaget og i Lyn. Vi synes hun har en del kvaliteter som er interessante for oss. Hun er en utpreget venstrebeint kantspiller med gode offensive kvaliteter og blir en fin tilvekst til vår tropp, sier Sjögren i en pressemelding.

– Elisabeth er et av våre største talenter. Hun har vi hatt på radaren i ganske lang tid. Nå har hun vært skadefri og prestert bra i Toppserien og for J19-landslaget. En veldig spennende spiller, som passer fint i vår måte å spille på. Hun er dyktig med ballen i små rom, tør å utfordre, og er god i en mot en-spillet. Det blir spennende å se. Så er det ekstra gøy at denne samlingen er i Stavanger siden hun er fra nærområdet, selv om det naturligvis ikke er derfor hun er tatt ut, fortsetter han.

Overrasket

Terland spilte de to første serierundene før et langt skadeavbrekk førte til at hun første var tilbake på banen i september.

– Det kom litt brått på, men det er klart det var en god overraskelse, smiler Terland gjennom telefonen til TV 2.

– Jeg har ikke tenkt på landslagsplass akkurat. Fokuset har vært å komme tilbake etter skaden. Da er det selvfølgelig ekstra moro å få en slik beskjed.

18-åringen pådro seg belastningsskader i begge bein etter en hektisk fjorårssesong med spill for både Klepps senior og J19-lag, samt flere aldersbestemte landslag.

KLEPP-SPILLER: Elisabeth Terland. FOTO: NTB scanpix
KLEPP-SPILLER: Elisabeth Terland. FOTO: NTB scanpix

– Sykt

Med hvile og riktig trening så har hun kommet seg på beina. Forrige helg scoret hun to ganger i 5-0-seieren over Stabæk.

– Man merker jo at når man kommer tilbake at det er lenge siden man har vært borti en ball. Jo mer man får spilt og trent, så merker man at man ikke har mistet det man hadde fra før, sier hun.

– Hva tenker du om at du får plass på landslaget?

– Det er veldig stort, og veldig kult. Jeg forventer at det kommer til å bli veldig lærerikt og en fin erfaring.

– Det blir ganske sykt. Det er mange jeg har sett opp til veldig lenge, og det blir en mulighet til å utvikle meg selv.

– Er det noen spesielt du vil lære av?

– Jeg har alltid sett opp til Caroline Graham Hansen. Jeg har likt måten hun har spilt på, så det blir litt ekstra stas å trene med henne.

Stort talent

Men Elisabeth Terland har nok av kvaliteter selv.

– Hun er et av de største talentene man har i Norge nedover i alderssystemet, sier TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

– Hun er god med ball, og en teknisk spiller med fart. Det samme er egentlig Vilde Hasund, og det er den type spillere som Martin Sjögren er veldig glad i.

Gulbrandsen tror at i en langt på vei avgjort EM-kvalifiseringsgruppe ser landslagssjefen muligheten til å bli bedre kjent med noen boblere i nærheten av troppen – som Terland.

– Det er en mulighet til å få sette henne på trening, og eventuelt i kamp. Man får sett hvordan hun fungerer på banen, men også i gruppen og lærer henne å kjenne som menneske. Dette er et bra tidspunkt å gjøre det.

Dette er Norges tropp mot Nord-Irland:

Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Aurora Mikalsen (Manchester United), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Maria Thorisdottir (Chelsea), Maren Mjelde (Chelsea), Stine Hovland (Milan), Kristine Leine (Reading), Vilde Hasund (Lyn), Vilde Bøe Risa (Kopparberg/Göteborg), Amalie Eikeland (Reading), Karina Sævik (Paris Saint-Germain), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Guro Reiten (Chelsea), Rikke Nygard (Arna-Bjørnar), Elisabeth Terland (Klepp), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Isabell Herlovsen (Kolbotn), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading).

(©NTB/TV 2 Sporten)