KAPRET: En mann kapret en ambulanse på Torshov, før ferden endte i dette boligbygget i Krebs gate. Mannen kjørte på flere personer og kolliderte med flere kjøretøy. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KAPRET: En mann kapret en ambulanse på Torshov, før ferden endte i dette boligbygget i Krebs gate. Mannen kjørte på flere personer og kolliderte med flere kjøretøy. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum

Mann (32) siktet for drapsforsøk

TORSHOV, OSLO (TV 2): TV 2 vet at Oslo-politiet undersøker den pågrepne mannens kobling til høyreekstreme personer i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kjenner identiteten til den 32 år gamle mannen og den 25 år gamle kvinnen som er pågrepet av politiet etter at en ambulanse ble kapret i Oslo tirsdag.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag opplyste politiet at mannen er siktet for drapsforsøk.

Politiet sjekker nå om den 32 år gamle mannen har koblinger til høyreekstreme personer i Norge.

TV 2 vet at mannen er domfelt en rekke ganger tidligere.

Både kvinnen og mannen er norske statsborgere, og er kjent for politiet fra tidligere. Det er en relasjon mellom de to.

Bevæpnet

Klokken 12.34 tirsdag fikk politiet melding om en trafikkulykke, hvor en bil hadde kjørt av veien og havnet på taket på Rosenhoff i Oslo.

På samme sted stjal den 32 år gamle mannen en ambulanse på Rosenhoff i Oslo. Mannen var bevæpnet med med to våpen, henholdsvis en hagle og en maskinpistol.

Ved Sandaker senter ble flere personer påkjørt av ambulansen kort tid etter. Tre personer ble kjørt til sykehus og to til legevakten. Ingen av dem er alvorlig skadd.

Politiet opplyser at det ser ut til at gjerningsmannen bevisst har kjørt ambulansen opp på fortau for å ramme personer.

Avfyrte skudd

Klokken 12.45 fikk politiet kontroll på ambulansen i Krebs gate på Torshov. I denne forbindelse avfyrte politiet flere skudd mot ambulansen.

På samme sted pågrep de også den 32 år gamle mannen. Mannen er kjent for politiet fra før.

Politiet jaktet en tid en 25 år gammel kvinne i saken, men opplyste like etter klokken 16 at hun er pågrepet. Ifølge politiet er kvinnen lys i huden, 165 centimeter høy, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke og ser ruset ut.