Politimann truffet i beinet av vådeskudd

En polititjenestemann ble truffet i beinet av et vådeskudd under et oppdrag i Trondheim. Vedkommende er ikke alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vådeskuddet gikk av under et oppdrag mandag kveld, opplyser Trøndelag politidistrikt.

– Ytterligere en person ble brakt til St. Olavs hospital, men ingen av de to var alvorlig skadd. Saken er overført til Spesialenheten for politisaker, melder politiet.

Psykiatrioppdrag

Hendelsen skjedde da politiet like før klokka 20.30 mandag rykket ut for å gi bistand under et psykiatrioppdrag i Trondheim.

– Da patruljen ankom stedet, hadde det oppstått brann. Hendelsene med avfyring av skudd skjedde i forbindelse med dette oppdraget, heter det i en pressemelding.

Overfor Adresseavisen bekrefter Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Midt-Norge og Nord-Norge, at de er orientert om hendelsen.

Tjenestevåpen

– Slik vi så langt har fått opplyst, så løsnet det et skudd fra et tjenestevåpen under hendelsen. Det er først og fremst det vi er opptatt av å etterforske, sier Hjelm-Hansen.

Han opplyser at han ikke kan kommentere om den andre skadde er en sivil person eller ikke, eller om skuddet kom fra polititjenestemannens eget våpen.

– Det kan jeg heller ikke si noe om. Det er en del omstendigheter vi skal se nærmere på, sier Hjelm-Hansen.

Boligen, som ligger ved Jonsvatnet sørøst for Trondheim sentrum, ble totalskadd i brannen.

(©NTB)