FLERE SIKTET: Reidar Osen og Petter Slengesol ble begge kidnappet og mishandlet sin egen bil. I begge sakene var flere personer involvert.
FLERE SIKTET: Reidar Osen og Petter Slengesol ble begge kidnappet og mishandlet sin egen bil. I begge sakene var flere personer involvert. Foto: TV 2 / Privat

POLITIET SITTER PÅ NYTT DNA-SPOR:

Politiet jakter to nye mistenkte i brutale kidnappingssaker

Politiet har siktet ytterligere to personer i forbindelse med volds- og kidnappingssakene i Bergen. DNA-funn skal knytte én av disse til saken.

Politiet i Bergen har jobbet på spreng for å spore opp og pågripe de som står bak to usedvanlig brutale bortføringssaker i Bergen.

En polsk mann ble i slutten av august varetektsfengslet, siktet for bortføring og mishandling av Petter Slengesol og Reidar Osen.

Mannen ble i dag fremstilt for forlenget varetektsfengsling.

To nye siktet

Etter det TV 2 erfarer har bergenspolitiet nå siktet ytterligere to personer i saken. Begge er polske statsborgere.

Siktede nummer to i saken skal være en bekjent av siktede nummer en, som er varetektsfengslet i Bergen. De to skal ha jobbet sammen for et firma i Bergen.

Siktede nummer to ble tatt av svensk politi med over 13 kilo amfetamin i bilen. I følge Bergens Tidende skulle han frakte dette til Bergen, men ble stoppet på vei dit.

Siktede nummer tre skal også være en polsk statsborger.

DNA-match

Etter det TV 2 erfarer skal DNA fra en av de to, koble vedkommende til saken.

En såkalt DNA-match opp mot DNA-funn i bilen til Petter Slengesol, gjør at politiet i dag sitter med DNA som kobler minst to personer til bortføringssakene.

– Ingen kommentar, sier politiadvokat Jørgen Henriksen ved Vest politidistrikt.

JOBBER VIDERE: Bergenspolitiet søker bistand fra Polen i forbindelse med kidnappingssakene bekrefter politiadvokat Jørgen Henriksen fra Vest politidistrikt.
JOBBER VIDERE: Bergenspolitiet søker bistand fra Polen i forbindelse med kidnappingssakene bekrefter politiadvokat Jørgen Henriksen fra Vest politidistrikt. Foto: Politiet

Det krimtekniske arbeidet gjort i etterkant av kidnappingen av Slengesol, kan vise seg å være svært verdifullt for politiet som sitter på store mengder elektronisk materiale som kan koble en eller flere gjenrningspersoner til sakene.

Søker hjelp i Polen

– Vi har utferdiget en begjæring til Polen om bistand til etterforskningsskritt, men innholdet i den, bakgrunnen og hva det er vi ber om må vi av hensyn til etterforskningen holde tilbake, forklarer politiadvokat Henriksen til TV 2.

Begge de to bergenserne ble angrepet av menn ikledd finlandshetter. I minst en av sakene ble det brukt pepperspray. I begge tilfeller kommuniserte de involverte på et utenlands språk.

De fornærmede ble bortført og mishandlet i opp mot flere timer, men klarte aldri å se ansiktene til kidnapperne som alle benyttet finlandshetter.

Fornøyd voldsoffer

– Jeg føler at nå gjør politiet poltiet en kjempeinnsats og arbeidet har gitt resultater, nå er saken i trygge hender, fastslår Osen.

Han er godt fornøyd med at politiet nå har sirklet inn flere personer i saken.

– Jeg håper og tror nå at poltiet kommer i mål med saken, sier Osen, som påpeker at det kan være flere enn tre involert.

– Hva tenker du nå?

– Jeg håper at det kommer til en tilståelse for jeg er veldig interessert i hvorfor kidnapperne valgte ut meg, sier Osen til TV 2.

– Hvordan ser du på en mulig rettssak, hvor du for første gang kanskje får se ansiktene til de mistenkte?

FORNØYD MED POLITIET: Reidar Osen tilbake på stedet hvor han ble forlatt etter kidnappingen i 2015
FORNØYD MED POLITIET: Reidar Osen tilbake på stedet hvor han ble forlatt etter kidnappingen i 2015 Foto: Ole E. Ebbesen

– Jeg ser frem til en rettssak og jeg gruer med ikke til å møte de kriminelle, sier Osen.

Etter et sterkt kritisert politiarbeid i den innledende fasen, med påfølgende refs fra statsadvokaten, har en ny etterforskningsgruppe oppnådd gode resultater, mener Osen.

– Det ser ut til at vi kommer i mål nå. Etterforskningen er ikke til å kjenne igjen nå om en sammenligner med det som skjedde i første runde av saken, sier Osen.

Fengslingsmøte

I dag begjærte påtalemyndigheten den varetektsfengslede mannen fengslet i ytterligere fire uker med brev – og besøkskontroll.

– Grunnlaget er bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare, sier politiadvokat Linn Skaar Sætre i Vest politidistrikt.

Den siktede nekter fremdeles straffskyld og begjærer seg løslatt.

TV 2 har tidligere fortalt at politiet har funnet en finlandshette og pepperspray hjemme hos den polske mannen som i dag er varetekstsfengslet, siktet for kidnapping og mishandling av Reidar Osen og Petter Slengesol. Dessuten mener politiet at DNA kobler ham til sakene.