UNDER FORVENTNING: Harry Kane og Tottenham klarer ikke å leve opp til forventningene de skapte for seg selv sist sesong. Her fra finaletapet i Champions league tidligere i år.
UNDER FORVENTNING: Harry Kane og Tottenham klarer ikke å leve opp til forventningene de skapte for seg selv sist sesong. Her fra finaletapet i Champions league tidligere i år. Foto: Carl Recine

– Det er min tøffeste tid i klubben

Tottenham ligger sist i sin Champions League-gruppe, og trenger en seier mot Røde Stjerne i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Røde Stjerne kan du se på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra klokken 20:00 i kveld.

Forrige sesongs Champions League-finalister har ikke klart å bygge videre på den gode fjorårssesongen.

De står med kun tre seirer på sesongens tolv første kamper, ble ydmyket 2-7 av Bayern München og røk ut av ligacupen mot League 2-laget Colchester United.

– Det er min tøffeste periode i klubben. Det er en ny utfordring i klubbens karriere, og det handler om å komme over det. Det vil ikke være en rett vei mot suksess, uttaler Harry Kane på pressekonferansen før Champions League-møtet med Røde Stjerne.

Frykter ikke for jobben

Mauricio Pochettino, som knapt har satt en fot feil siden han kom til klubben i 2014, har fått søkelyset rettet mot seg etter de svake prestasjonene.

Supportere og presse har satt spørsmålstegn ved om han er rett mann for jobben. Pochettino selv tar ryktene med knusende ro.

– Jeg skjønner at det er dette som er bransjen. Jeg er 47 år, hvorfor tror du jeg ikke har grått hår? Det er fordi jeg ikke bryr meg om dette.

Avviser at spillerne er slitne

Flere har kommentert at Tottenham-spillerne har sett slitne ut den siste tiden, og begrunnet de dårlige prestasjonene med mangelen på friske bein.

Toppscorer Harry Kane er ikke enig i påstandene, og påpeker at de ikke gjør noe annerledes nå.

– Det kommer alltid til å være spekulasjoner når det ikke går riktig vei. Folk fra utsiden vil se etter unnskyldninger. Vi har jobbet hardt for å bli bedre hver dag siden manageren kom. Det ville vært feil av oss å gjøre noe mer eller mindre.

Han får støtte av manager Pochettino, som også mener at det ikke er hold i påstandene.

– Det er naturlig at det kommer spørsmål om vi trener for mye og om vi er slitne. Vårt eneste svar er å le.

Må finne tilbake selvtilliten

Serbiske Røde Stjerne leder den hjemlige serien etter ti seirer av elleve mulige, og ligger over Tottenham i Champions League-gruppen etter at de slo Olympiakos 3-1.

Pochettino er klar på at Tottenham trenger å komme tilbake på vinnende spor når de tar i mot Røde Stjerne på Tottenham Hotspur Stadium i kveld.

– Flere av spillerne er inne i en tøff periode. Vi klarer ikke å leve opp til de forventningene vi har skapt for oss selv. Hovedmålet må være å få tilbake selvtilliten, uttalte Pochettino.

Tottenhams menn står med kun ett poeng på de to første kampene i Champions League. Pochettino legger allikevel fokuset på det sportslige prestasjonene.

– Resultatet vil selvfølgelig være viktig, for vi kan ta tre nye poeng, men det viktigste er å finne tilbake til formen og selvtilliten vår.

Tottenham - Røde Stjerne kan du se på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra klokken 20:00 i kveld.