Koteletter servert med eple- og sellerikompott

Torsdag 24. oktober fyller God morgen Norge 25 år. I den anledning gir Wenche oss et tilbakeblikk av gamle retter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Potetmos : Skrell og del poteter i biter og kok møre i usaltet vann . Hell av kokevannet . Tilsett melk og smør og mos sammen til pure. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt !

Koteletter servert med eple- og sellerikompott

Første gang laget oktober 1995.

  • 4-6 stk kam- eller nakkekoteletter (lammekoteletter eller kylling kan også brukes)
  • olje/smør til steking
  • salt og pepper

Eple- og sellerikompott

  • 2-3 faste epler
  • 4 stilker selleri
  • 10-12 små løk eller 2 løk
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 dl eplemost eller eplecider
  • 3/4 ts tørket timian eller ca 1 ss frisk timian
  • salt og pepper

Brun kotelettene i varm panne, 2-3 min på hver side. Dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og la kotelettene stå og trekk mens grønnsakene tilberedes.

Server med potetmos, kokte eller stekt poteter eller ris.

Potetmos

Skrell og del poteter i biter og kok møre i usaltet vann.

Hell av kokevannet.

Tilsett melk og smør og mos sammen til puré. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.