Vigilo leverer kommunikasjonsløsning for barnehager, SFO og skoler over hele landet, så de lettere kan kommunisere med barnets foresatte.
Vigilo leverer kommunikasjonsløsning for barnehager, SFO og skoler over hele landet, så de lettere kan kommunisere med barnets foresatte.

Stenger skoleapp etter alvorlige feil

Skoleappen Vigilo stenges av i Bergen kommune, etter at en ny alvorlig feil er oppdaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Feilen førte til at en melding fra en foresatt til en kontaktlærer gikk ut til en hel foreldregruppe, skriver Bergen kommune i en pressemelding.

Dette er en funksjon som Bergen kommune ikke har avtale om å ta i bruk.

– Alvorlig feil

– Dette er en alvorlig feil. Vi kommer til å kreve en grundig forklaring fra leverandøren om hvordan de kan ta i bruk en ny funksjonalitet som vi ikke har bestilt, spesielt i lys av den siste tids hendelser, sier byråd Linn Kristin Engø (Ap) for barnehage, skole og idrett.

Feilen skyldtes en oppdatering av programvaren som ble gjennomført fredag. Avviket ble oppdaget først mandag. Vigilo har nå stengt av meldingstjenesten og fjernet chattefunksjonen i appen.

Bergen kommune begynte å bruke appen i høst. Den skal brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager.

Bergen kommunen har besluttet å vente med å ta tjenesten i bruk inntil videre.

Responsfunksjon slått av

Administrerende direktør Øystein Viland i Vigilo avviser at det er en feil i appen.

– En forelder har antakeligvis svart på en gruppemelding som kontaktlæreren har lagt ut. Da blir det synlig for alle, sier Viland til Bergensavisen.

Dette er ikke første gang skoleappen Vigilo svikter. Tidligere i oktober fikk foreldre uten foreldreansvar informasjon om barna sine, etter at informasjonen ble delt i skoleappen. Kripos ble koblet inn saken.

Svikten omfatter blant annet tre barn som bor på hemmelig adresse og ti barn som har familieforhold som gjør at foreldrene ikke skulle ha noen informasjon om barna, skrev Bergens Tidende.

Også trøbbel i Fredrikstad

Også i Fredrikstad har man mandag opplevd Vigilo-trøbbel. Det bekrefter kommunaldirektør for utdanning og oppvekst, Marianne Bekker, til VG.

– Vi er i dag blitt kjent med at en gruppemelding sendt i Vigilo til foresatte ble besvart av en foresatt - en fraværsmelding på sitt barn -, og at dette svaret gikk til alle foresatte som fikk gruppemeldingen. Skoles ledelse tok kontakt med Vigilo og ba om å få slettet meldingen. Dette ble gjort, skriver hun i en e-post til VG.

Mandag kveld har hun hatt kontakt med Vigilo, som opplyser til kommunen at de nå har fjernet muligheten til å sende respons på gruppemeldinger.