SLUTTER: Sjefredaktør, Anna B. Jenssen i Morgenbladet, har innsett at motstanden mot henne er så massiv at hun nå slutter.
SLUTTER: Sjefredaktør, Anna B. Jenssen i Morgenbladet, har innsett at motstanden mot henne er så massiv at hun nå slutter. Foto: NTB scanpix

Sjefredaktør slutter etter lang tids konflikt

Sjefredaktør Anna B. Jenssen i Morgenbladet slutter etter en dyp konflikt med de ansatte i avisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette opplyser hun i en pressemelding, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, sier Jenssen i pressemeldingen.

Lettet over avgjørelse

Hun opplyser at hun slutter av hensyn til Morgenbladet og av hensyn til seg selv og sine nærmeste.

Det er ikke bestemt hvem som tar over for Jenssen.

Jenssen er for tiden sykmeldt og ønsker ikke å kommentere saken ut over det som står i pressemeldingen.

De ansatte skal ha fått beskjed om avgangen på et allmøte mandag ettermiddag,

– Vi er lettet over å få en avgjørelse på den vanskelige situasjonen vi har hatt i det siste, sier klubbleder Jo T. Gaare til Medier24.

Lang konflikt

Morgenbladet har i lengre tid strevd med en konflikt mellom redaktøren og redaksjonen.

Den har tilspisset seg ytterligere etter at ledelsen bestemte seg for å kutte kostnader 8 millioner kroner og gi ni ansatte sluttpakke.

Redaksjonsklubben svarte med å erklære mistillit mot sjefredaktøren, men hun ville ikke trekke seg.

Senest i forrige uke sendte 33 skribenter et brev til avisen hvor de nektet å bidra med stoff, og i forrige uke meldte også profilen Aslak Bonde, som har vært kommentator i avisen i 16 år, at han slutter.

– Beklagelig

I pressemeldingen opplyser Jenssen at hun fortsetter i NHST-konsernet, men tar ett års permisjon med virkning fra 22. oktober 2019.

Det er ikke klart hva slags rolle hun får i konsernet.

– Jeg synes det er beklagelig at Jenssen har kommet til denne beslutningen, men det er dypt menneskelig å si fra når grensen er nådd, sier styreleder Amund Djuve i Morgenbladet til Dagens Næringsliv. Djuve er også sjefredaktør i DN.

Han opplyser at styret vil begynne arbeidet med å rekruttere ny ansvarlig redaktør umiddelbart. Midlertidig ansvarlig redaktør og administrerende direktør vil konstitueres innen kort tid.