En amerikansk soldat på vei ut av det nordøstlige Syria gjør seierstegn, men kurderne i området ser på den amerikanske tilbaketrekningen som et svikt.
En amerikansk soldat på vei ut av det nordøstlige Syria gjør seierstegn, men kurderne i området ser på den amerikanske tilbaketrekningen som et svikt. Foto: AP/ NTB scanpix

Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater

Syriske kurdere som føler seg sveket av USA, viste mandag sin misnøye med å kaste poteter på amerikanske soldater på vei ut av Nord-Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Amerikanerne flykter som rotter, ropte flere menn da soldatene passerte.

– Skam dere, roper en annen mann.

Rundt 100 amerikanske militærkjøretøy krysset mandag formiddag grensa og kjørte inn i Dohuk-provinsen i Irak.

President Donald Trump har beordret tilbaketrekning av rundt 2.000 soldater som har bistått kurdisk milits med å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa IS.

Tyrkia innledet en militæroffensiv da Trumps ordre ble kjent, og landet tar sikte på å drive kurdisk milits vekk fra grenseområdet og etablere en 30 kilometer bred og 120 kilometer lang «sikkerhetssone» på syrisk side.

Trump har beordret tilbaketrekning av rundt 2.000 soldater som har bistått kurdisk milits med å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa IS.
Trump har beordret tilbaketrekning av rundt 2.000 soldater som har bistått kurdisk milits med å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa IS. Foto: AP/ NTB scanpix

I helgen forlot de siste amerikanske soldatene basene de har hatt i området og satte kursen østover mot Irak.

Kurdere langs veien la ikke skjul på hva de mener om tilbaketrekkingen, og i Qamishli-området kastet de poteter på den amerikanske militærkolonnen, viser en video lagt ut på sosiale medier.