GOD START: Bolivias president Evo Morales kan smile etter valgets første runde.
GOD START: Bolivias president Evo Morales kan smile etter valgets første runde. Foto: Ueslei Marcelino/REUTERS

Morales tar første stikk i Bolivia

Bolivias president Evo Morales ligger an til å vinne første runde i presidentvalget, men han får det tøft i kampen om makten i det søramerikanske landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morales har fått 45 prosent av stemmene, mens hans viktigste utfordrer Carlos Mesa har fått 38 prosent, viser resultatene etter at 83 prosent av stemmene er talt opp. Det opplyser valgmyndighetene i landet.

Søndag gikk velgerne i Bolivia til urnene for å velge president. Morales har vært president siden 2006, men de siste årene har presidentens popularitet dalt, blant annet som følge av anklager om korrupsjon. 59-åringen er den lengstsittende lederen i Sør-Amerika.

Mesa var visepresident fra 2002 til 2003 og overtok da som presidenten etter Gonzalo Sánchez de Lozada. Han ble tvunget til å gå av etter omfattende opptøyer og flyktet deretter i eksil til USA.

Hvis ingen kandidater får minst 50 prosent av stemmene i første runde, eller 40 prosent og 10 prosentpoengs ledelse over den andre kandidaten, vil de to ledende kandidatene møte hverandre til omvalg 15. desember.

(©NTB)