– Ikke en forseelse VAR kan gå inn og endre

Innbytter Adam Lallana reddet ett poeng for bortelaget etter kontroversielt Manchester United-mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Liverpool 1-1

Manchester United spilte 1-1 mot Liverpool på Old Trafford søndag ettermiddag.

Marcus Rashford ga hjemmelaget ledelsen, men Liverpool-spillerne og Jürgen Klopp raste mot avgjørelsen om å la målet bli stående. I forkant av scoringen ble nemlig Divock Origi lagt i bakken av Victor Lindelöf.

– Målet viser alle problemene med VAR. For meg var det en klar forseelse, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Det er ikke sånn det skal være, men det er slik det er i dag, fortsetter han.

Seks minutter før slutt utlignet innbytter Adam Lallana for bortelaget.

To poeng fra nedrykksplass

Dermed er Liverpool fortsatt ubeseiret i Premier League. Manchester United har en luke på to poeng ned til Newcastle på nedrykksplass.

– Ole Gunnar Solskjær blir den første manageren denne høsten som tar poeng fra Jürgen Klopp. Det var VAR, drama og action, konkluderte kommentator Øyvind Alsaker ved kampslutt.

– Det er en prestasjon Solskjær kan leve godt med, sier Petter Myhre.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson var glad på Lallanas vegne etter kampen.

– Det kan vise seg å bli et avgjørende poeng mot slutten av sesongen. Jeg er svært glad på Adams vegne. Vi vet vi kunne gjort det bedre. Men hvis man ikke kan vinne, sørg for ikke å tape, sier han.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var mellomfornøyd med 1-1.

– Resultatet var ok med tanke på hvordan kampen utviklet seg. Prestasjonen var... Vi hadde noen gode øyeblikk i 2. omgang. Jeg likte ikke det jeg så i første omgang. Vi ga Manchester United muligheten til å gjøre det de ville, sier Klopp.

Ole Gunnar Solskjær var langt mer fornøyd.

– Det var en respons. Vi fikk ikke vist oss fra vår beste side, men vi fikk vist hva som kan bo i laget. Det var energi, lagånd, fart og kontringsstyrke, sier Solskjær.

– Det var en god opplevelse for guttene i lange perioder, men de sitter skuffet igjen i garderoben. Det er godt for meg å se at de ikke er i ekstase fordi vi tok et poeng mot Liverpool. Vi skulle tatt tre, fortsetter han.

I strupen på Liverpool

Et heltent Manchester United-lag gikk i strupen på Liverpool fra start. Hjemmelaget kastet seg inn i alle dueller. Liverpool fikk aldri tid med ballen. Scott McTominay fikk hjemmelaget første avslutning, men Alisson hadde få problemer med å plukke opp den svake avslutningen.

Etter 36 minutter eksploderte Old Trafford. Divock Origi gikk i bakken i en duell med Victor Lindelöf. Manchester United fosset fremover på høyresiden. Daniel James fant Marcus Rashford foran mål, som satte ballen kontrollert i mål.

– Manchester United scorer først, og Marcus Rashford scorer igjen mot Liverpool! Liverpool-spillerne er borte hos dommer Atkinson. Grunnen til det er enkel. De ønsker frispark i situasjonen forut for kontringen, kommenterte Øyvind Alsaker.

– Klar forseelse

For Liverpool-spillerne og manager Jürgen Klopp var rasende. De mente dommeren burde gitt frispark til Origi i forkant av målet. VAR sjekket situasjonen. Etter en kort stund brøt Old Trafford ut i et nytt jubelbrøl da målet ble stående.

– Lindelöf sparker. Det er en klar forseelse, kommenterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Se hvordan Rashford lurer Matip med den bevegelsen, la Alsaker til.

Situasjonen ble også diskutert i pausestudio.

– Det kan være en forseelse når Lindelöf sparker Origi i leggen, men det er ikke en forseelse som VAR kan gå inn og endre, konkluderer Petter Myhre.

Annullert scoring

Like før pause trodde Sadio Mané at han hadde utlignet til 1-1, men nok en gang måtte situasjonen sjekkes av VAR. Denne gangen ble scoringen annullert. TV-bildene viste at ballen traff hånden til Mané før han satte ballen i mål.

Det var Rashford som fikk den første store sjansen etter pause. Spissen dro seg løs og avsluttet fra rundt tjue meter. Skuddet gikk en liten meter til side for målet. Noen minutter senere fikk Fred en fin mulighet, men ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.

Liverpool fikk svært lite til å stemme. Savnet av Mohamed Salah var åpenbart. Når heller ikke Firmino eller Mané hadde dagen ble det tynt fremover på banen.

Lallana reddet poeng

Likevel ble det et trykk mot Manchester United-målet de siste ti minuttene. Ut av ingenting dukket innbytter Adam Lallana opp på bakerste stolpe og bredsidet inn 1-1 etter et flott innlegg fra Andy Robertson.

Dermed er Liverpool fortsatt ubeseiret i Premier League. Manchester United har en luke på to poeng ned til Newcastle på nedrykksplass.