Vipers sikret uavgjort etter utrolig opphenting

Heidi Løke og Vipers åpnet sterkt, men så lenge ut til å tape kampen mot Metz. Straffescoringen til Emilie Hegh Arntzen i siste liten sikret uavgjort.

REDDET POENG: Emilie Hegh Arntzen satte inn 38-38 med 25 sekunder igjen. Foto: Vidar Ruud

Viper slet lenge mot det franske topplaget Metz, og lå under fra det 16. minutt helt til siste minutt. Med 25 sekunder igjen satte Emilie Hegh Arntzen kampens siste mål på straffe og sikret uavgjort med 38-38 i en veldig målrik kamp i Kristiansand.

Metz kastet ballen vekk da de skulle ta avkast etter 38-38-målet, men spilte seg til en enorm mulighet to sekunder før slutt. Ballen traff heldigvis for Vipers stolpen.

– Jeg er kjempefornøyd med ett poeng med tanke på hvordan kampen utviklet seg. Det er mye bra i kampen, men det er også mye å rette på defensivt, sier trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat.

Vipers ledet 7-4 tidlig mot Metz etter tre mål hver av Heidi Løke og Marta Tomac, men toppscorer Grace Zaadi tok ansvar med sine tolv mål og ga Metz ledelsen.

Utrolig opphenting

Sju minutter ut i 2. omgang ledet Metz med åtte mål. Da startet opphentingen.

Etter 40 minutter lå Vipers under 23-30, men med fem strake mål kjempet de seg tilbake i kampen igjen. Det ble jevnt helt til siste slutt, og da fikk Vipers endelig den viktige utligningen de hadde vært så nære på å få flere ganger mot slutten av kampen.

Lagene møttes i kampen om tredjeplassen i mesterligaen i fjor. Da tok Vipers en knepen 31-30 seier, og også denne gangen ble det en veldig jevn kamp til slutt.

Møter Metz igjen

Vipers åpnet med seier mot FTC Hungaria, men tapte mot Kroatiske Podravka sist. Laget får ny sjans til å tukte Metz den 3. november, når lagene møtes i den nordøstlige byen i Frankrike. Metz sto med full pott etter to kamper, men måtte gå på sitt første poengtap i dramaet i Kristiansand.