– Han er en tryllekunstner

Martin Ødegaard med nok en praktkamp i Real Sociedad-seier. – Jeg føler at ligaen er mer åpen enn på lenge, sier 20-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Sociedad - Real Betis 3-1 (2-1)

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Det er ikke tvil om at Martin Ødegaard trives i La Liga. I hjemmekampen mot Real Betis vartet 20-åringen opp med frekke finter og pasninger (se videoer i saken) som resulterte i to av Sociedads scoringer.

– Jeg føler meg i form og har følt meg bra hele sesongen. Jeg føler meg pigg. Jeg har spilt mye matcher men føler meg frisk og rask. Det å være en del av et så godt lag er moro, sier Ødegaard til TV 2 etter kampen.

At det har vært mange kamper i det siste med landskamper gjør ingenting.

– Det blir mange 90-minuttere, det er moro. Fysisk føler jeg meg veldig bra og tåler det, understreker Ødegaard.

Ødegaards Real Sociedad ligger på fjerdeplass i La Liga med 16 poeng, tre poeng bak ligaleder Barcelona.

– Vi er der vi ønsker å være så høyt om mulig på tabellen. Så får vi se til slutt om vi klarer å holde oss der. Vi fighter for å være med der oppe, sier Ødegaard og legger til:

– Jeg føler at ligaen er mer åpen enn på lenge. Det er mange lag som er ganske jevne og de tre store er ikke så suverene som de har vært lenger. Jeg føler det er åpent, vi må bare fighte hver kamp og spille som om det er den siste.

Lekre Ødegaard-pasninger var det nok av i løpet av de 94 minuttene på Reale Arena, men høydepunktet kom kanskje i forkant av Portu sin 3-1 scoring.

For da Ødegaard fikk ballen like utenfor Betis sin 16-meter etter 57 minutter serverte han en lekker lobb som fant Mikel Oyarzabal. Han serverte videre til Portu som dundret ballen i nettmaskene.

– Dette er fantastisk fotball og det er Portu som får gleden, og æren av å avslutte et lekkert angrep, utbryter kommentator Endre Olav Osnes.

– Portu har vært veldig, veldig god i dag, men se igjen på pasningen fra Martin Ødegaard. Han er en tryllekunstner med ballen og han får det til å se så enkelt ut, sier ekspertkommentator Jesper Mathisen.

– Ja, det er kanskje ikke alltid så effektivt, men Martin Ødegaard klarer å få gjort disse tingene elegant, vakkert, samtidig som det er effektivt. Han er tredje siste på ballen før denne scoringen. Der er han best i La Liga. Utrolig sentral når han skaper disse mulighetene, legger Mathisen til.

Real Sociedad snudde kampen

Men det var Real Betis som startet ballet. Loren Moron satte ballen i nettmaskene etter 12 minutter, men mens angriperen feiret, holdt linjemannen oppe flagget. VAR-temaet mente derimot det ikke var offside, og Betis gikk i ledelsen.

– Ingen tvil om at den avgjørelsen var korrekt, mener Mathisen.

Ti minutter senere slo Ødegaard et godt frispark fra venstre utenfor 16-meteren, som etter litt klabb og babb i feltet endte i utlikning for Real Sociedad med selvmål av Javi García.

Willian José økte til 2-1 for Sociedad i det 36. minutt, og vertene gikk til pause med ledelse.

Portus 3-1 scoring i andreomgang ble kampens siste.

– Real Sociedad vinner fullt fortjent og var gode. Jeg synes Martin Ødegaard har vært den beste av dem. Han viste til tider detaljer i ypperste verdensklasse og var sentral i to av scoringene til hjemmelaget. Etter en litt halvdårlig kamp mot Romania har han virkelig slått tilbake og var på et høyt nivå i dag, oppsummerer Mathisen.