MOTGANGEN FORTSETTER: Hjemmelagets Aron Dønnum så rødt et kvarter før slutt. Da gikk luften ut av VIF-ballogen.
MOTGANGEN FORTSETTER: Hjemmelagets Aron Dønnum så rødt et kvarter før slutt. Da gikk luften ut av VIF-ballogen. Foto: Heiko Junge

Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner faen ikke hva vi driver med

Vålerenga har ikke vunnet en fotballkamp på over tre måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Stabæk 0-2

Vålerengas høst-mareritt fortsetter. Lørdag kveld tapte Oslo-klubben 0-2 hjemme mot Stabæk.

Vålerenga har nå spilt 11 kamper på rad uten seier. VIF ligger på 9. plass. Avstanden ned til Strømsgodset, som ligger på kvalikplassen, er seks poeng.

– I morgen kan Vålerenga være tre poeng unna kvalik, og med fem kamper igjen kan det naturligvis bli nedrykk. Jeg har veldig liten tro på at det kommer til å skje, men det er et godt bilde på hvor ufattelig svak denne sesongen har vært. De skulle være med i kampen om medaljer denne sesongen, men er veldig mye nærmere nedrykk enn det de er medaljer i 2019, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Han er imponert over Stabæk.

– Stabæk leverer en meget god bortekamp, og den jobben de gjorde i sommerens overgangsvindu var veldig god. Der skal Inge Andre Olsen og Stabæk ha velfortjent ros. De tar et stort steg mot fornyet kontrakt med tre poeng og en prestasjon som garantert gir hele Stabæk-laget en god dose selvtillit, sier TV 2-eksperten.

Dansk kalddusj

Allerede etter seks minutter kom den første kalddusjen. En umarkert Sammy Skytte (22) fikk to forsøk etter fint forarbeid av Luc Kassi. VIF-keeper Adam Larsen Kwarasay stoppet det første forsøket, men kunne ikke gjøre noe med danskens andre forsøk.

Ti minutter senere fant Daniel Braaten Kassi med et presist innlegg. Ivorianeren stupte inn 2-0.

Stabæk hadde god kontroll på kampen den første halvtimen. Det siste kvarteret før pause skapte Vålerenga flere store sjanser. Stabæk-keeper Marcus Sandberg gjorde flere fine redninger. Han fikk god hjelp av oppofrende forsvarsspillere, men det hadde ikke vært noe å si på om VIF hadde fått en redusering i denne perioden.

Dønnum så rødt

Frustrasjonen var derfor stor da spillerne gikk i garderoben.

– Det er pinlig. Det er ræva å slippe inn de to målene. Jeg skjønner faen ikke hva vi driver med, sa Aron Dønnum til Eurosport.

Det samme spørsmålet kunne kanskje vært stilt til Dønnum et kvarter før slutt. Midtbanespilleren hadde gult kort fra før da han taklet Braaten på ureglementært vis. Dommeren dro korrekt opp det andre gule.

Etter utvisningen gikk luften ut av VIF-ballongen. Mathisen tror trener Ronny Deila vil vurdere å gi seg etter sesongen.

– De har ikke vunnet på elleve kamper i Eliteserien, og den siste seieren var altså mot Bodø/Glimt i begynnelsen av juli. Alle andre enn Ronny Deila hadde fått sparken i Vålerenga nå, men i og med at han har sine egne rundt seg i Vålerenga kommer ikke det til å skje med det første. Deila får garantert fullføre sesongen, men hva skjer så? Kommer han til å gidde dette? Har han den nødvendige energien og kvaliteten til å snu dette sammen med de som i dag jobber i Vålerenga? Det ser ikke ut til at spillerne eller supporterne har troa på dette prosjektet lenger, og Vålerenga har en veldig lang vei å gå før de er i nærheten av de beste lagene i Eliteserien, sier Mathisen.

Det var svært glissent på Intility Arena. Publikumsoppmøtet forteller om en klubb i krise.

– Kamptidspunktet i kveld var jo ikke optimalt for publikum, men det at det er så god plass på tribunen er en tydelig beskjed fra de som bryr seg om Vålerenga. De er lei, og noe drastisk må skje for at disse personene skal få tilbake troen, sier TV 2-eksperten.