Det er mye man kan lure på når man kanskje ikke er veldig vant til å kjøre med tilhenger – og nå skal prøve seg. Nå har Freetrailer laget en liste over de morsomste spørsmålene de har fått. Foto: Freetrailer/ City Self Storage.
Det er mye man kan lure på når man kanskje ikke er veldig vant til å kjøre med tilhenger – og nå skal prøve seg. Nå har Freetrailer laget en liste over de morsomste spørsmålene de har fått. Foto: Freetrailer/ City Self Storage.

Her er de mest elleville spørsmålene fra de som vil låne tilhenger

Ikke alle er like rutinerte...

Vi nordmenn er verdensmestere i tilhenger. Det finnes over én million av dem i garasjer og på gårdsplasser rundt om i landet. I tillegg ikke rent få tilhengere som man kan leie, eller låne gratis.

En av aktørene i dette markedet er Freetrailer som ble grunnlagt i 2004. De tilbyr gratis utlån av tilhengere hos partnere i Norge, Danmark, Sverige, og Tyskland.

Mange spørsmål kan oppstå i forbindelse med bruk av en tilhenger, og for en urutinert bruker er det ikke alltid lett å vite hva som gjelder. Hvor fort kan man for eksempel kjøre med en tilhenger? Og er festestropper nok for å feste den til bilen?

Ikke transportere mennesker

Nå har Freetrailer samlet noen av de mest unike spørsmålene som kunder har kommet til kundetjenesten med.

– Ikke alle er like vant til å håndtere kjøretøy, og det absolutt viktigste er å følge lover og regler. Man kan for eksempel ikke transportere mennesker i en tilhenger, og den må festes korrekt til bilen med et tilhengerfeste. sier Mille Thau, direktør for kommunikasjon og markedsføring i Freetrailer.

Her er noen av kundenes tilhenger-spørsmål:

Kan trekke henger, mange elbil-eiere får likevel problemer

Har ingen slepekrok

1. Etter regnfulle dager på førskolen er barna mine blitt så forferdelig skitne, og bilen blir veldig sølete når jeg henter dem. Vi tenkte derfor å låne en tilhenger slik at de kan kjøre i den i stedet. Men er det helt trygt å kjøre dem hjem på en tilhenger fra Freetrailer?

2. Hvor mange hester får man plass til i tilhengerne deres?

3. Vi har tenkt å reise rundt i Norge i høstferien. Kan man innrede en Freetrailer som en campingvogn, og hvor mange soveplasser får man plass til?

4. Jeg skal flytte snart og har tenkt å låne en Freetrailer gratis. Men jeg har ingen slepekrok på bilen. Må man ha det eller kan jeg feste den på en annen måte med festestropper eller vaiere?

5. I vår fullfører datteren min videregående, og vi tenkte å bruke en tilhenger som russebuss. Hvor mange personer får man plass til på en tilhenger?

Det norske PR-stuntet gikk verden rundt

IKEA er et av selskapene Freetrailer har avtale med. Dermed blir det mulg å få med seg mange pappesker hjem på egenhånd. Foto: Freetrailer/IKEA.
IKEA er et av selskapene Freetrailer har avtale med. Dermed blir det mulg å få med seg mange pappesker hjem på egenhånd. Foto: Freetrailer/IKEA.

Ødelagt traktor...

6. Jeg har lånt tilhengere fra dere og er svært fornøyd. Nå tenkte jeg å låne en tilhenger igjen og leie den ut til naboer og familie for å få inn litt ekstra penger. Men jeg ser at dere tar et gebyr for forsinket tilbakelevering – må jeg betale det hvis tilhengeren blir forsinket? Jeg kan jo ikke noe for det om naboen min ikke leverer den tilbake til meg i tide.

7. Kan jeg transportere min ødelagte traktor i en Freetrailer? Og følger det med en gratis bil jeg kan kjøre i når jeg låner en tilhenger? Vanligvis kjører jeg traktoren, men den er jo gått i stykker.

8. Vennene mine ønsker å spise mat i bilen, men jeg er redd for at de kommer til å søle. Kan jeg skysse dem i tilhengeren i stedet?

Følger med i svingene?

9. Hei, jeg er 15 år og ønsker å låne en tilhenger som jeg kan bruke for å overraske faren min. Når kan dere kjøre ut tilhengeren til meg? Jeg har jo ikke førerkort.

10. Jeg har aldri kjørt med en tilhenger før. Kommer tilhengeren til å følge med i svingene eller hvordan vet tilhengeren at jeg hadde tenkt å svinge?

– Det er veldig bra at kundene spør når de blir usikre. Vi ønsker å gjøre det lettere for nordmenn å bruke delingstjenester i stedet for å måtte bruke penger unødvendig på å kjøpe eller leie tilhengere, avslutter Mille Thau i Freetrailer.

Tok en råsjanse på byggvarehuset – men så var det kontroll...

Video: Denne lastebilen var ikke klar for å bli kontrollert...