URETTFERDIG: Flere spanske stjerner mener Martin Ødegaard fikk et urettferdig press på seg i for ung alder. Derfor er de ekstra imponert over måten han har slått tilbake på - og desto mer overbevist om at han har det som skal til for å lykkes på den største fotballscenen.
URETTFERDIG: Flere spanske stjerner mener Martin Ødegaard fikk et urettferdig press på seg i for ung alder. Derfor er de ekstra imponert over måten han har slått tilbake på - og desto mer overbevist om at han har det som skal til for å lykkes på den største fotballscenen. Foto: SCANPIX

Real-Madrid-legende hyller forvandlingen: – Klubben gjorde en fantastisk signering

Martin Ødegaard hylles for måten han har slått tilbake på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 439 kamper i den hvite trøyen er det få som kjenner Real Madrid bedre enn Fernando Hierro. Den tidligere klubbkapteinen, som var en bauta på landslaget, følger fortsatt tett med på La Liga.

Hierro var dessuten assistenttrener under Carlo Ancelotti da Ødegaard ble hentet til Real Madrid i 2015.

Og nå er Hierro rett og slett fra seg av begeistring over utviklingen til nordmannen.

– Jeg tror Real Madrid gjorde en fantastisk signering ved å hente Ødegaard som 16-åring. Han var veldig ung, hadde masse talent, men trengte tid. Nå har han fått sin sportslige karrieren på beina på en briljant måte, sier Hierro til TV 2.

Han koster på seg et skikkelig smil i det han blir spurt om nordmannen som han jobbet med i 2015.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han er en flott gutt, sier han.

Se kampen! Martin Ødegaard og Real Sociedad møter Real Betis søndag klokken 14.00. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium.

– Han blir en spiller i verdensklasse

Fernando Hierro er i dag en av mange ambassadører for La Liga. Det gjør at han fortsatt følger godt med på den spanske toppdivisjonen.

Det samme gjør Gaizka Zabala Mendieta, midtbanegeneralen som herjet for Valencia under storhetstiden på 90-tallet. Han var deretter innom Lazio, Barcelona og Middlesbrough.

Han burde definitivt vite hva han prater om.

– Jeg virkelig liker Martin. Det at han bare er 20 år forteller meg at vi er heldig. Allerede er han en viktig spiller for Real Sociedad. Men for framtiden... vi har en stjerne på vei opp og fram. Forhåpentligvis har vi han i La Liga i mange år, sier Mendieta.

– Tror du han ender opp i Real Madrid?

– Ja, absolutt. Om utviklingen fra de to siste årene fortsetter, så vil han definitivt bli en toppspiller i Real Madrid. Det igjen vil bety at han er en spiller i verdensklasse. Det er jeg ikke i tvil om, sier Mendieta.

Han fortsetter engasjert - og understreker at han virkelig mener det han snakker om.

– Samtidig vet vi hvor vanskelig det er å ende opp i Real Madrid. Men hvis han ikke ender opp der, så er jeg sikker på at store klubber i Europa vil slåss om han, sier Mendieta.

Imponert over måten han taklet motgangen

Han er ikke i tvil om at Martin Ødegaard har valgt rett klubb. Faktisk virker det som om den 45 år gamle spanjolen har sympati med mye av det Ødegaard har vært gjennom siden han ble hentet til Real Madrid fra Strømsgodset.

– Når du snakker om yngre spillere som går til større klubber... av og til er fans og media urettferdige. Det er så mye fokus og press på disse guttene, og det tror jeg at Martin selv opplevde. Går du til Madrid, så er det en veldig intens og krevende klubb. I tillegg er det ikke bare enkelt å spille for disse store klubbene, fordi du bare møter store lag. Folk som ikke forstår fotball vil da tenke at det er et tilbakesteg i din karriere at du ikke spiller fast, sier han.

Tidligere Liverpool-spiller Luiz Garcia opplever det på samme måte.

– Jeg tror alle forventet at han skulle bli en briljant og veldig viktig spiller for Real Madrid, men som jeg har sagt mange ganger før: Det er ikke lett å komme til Real Madrid. Men nå er han i en fantastisk klubb. De ser etter spillerne sine, de er ute av spotlighten og han kan virkelig kose seg med fotballen. Det tror jeg er viktig. Han er 20 år og har en lang karriere foran seg. Da er det viktig at han får nyte fotballen, sier Garcia.

Begge er overbevist om at fotballverden har mer i vente fra Ødegaard.

– 20 år er veldig ungt. Da jeg var 20 år, var jeg ikke den spilleren jeg endte opp med å bli. Noen spillere blir nok best mellom 23 og 26. Men det viktigste er at Martin viser at han vil forbedre seg. Og det synes jeg allerede at han har gjort, sier Gaizka Mendieta.