Kvitfjell 20190925. 
Kristine Stavås Skistad i aksjon under trening i forbindelse med samlingen for langrennsdamene i Kvitfjell.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Kvitfjell 20190925. Kristine Stavås Skistad i aksjon under trening i forbindelse med samlingen for langrennsdamene i Kvitfjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen

Bjørgen om Stavås Skistad-vrakingen: – En helt rett avgjørelse

Marit Bjørgen forsvarer landslagsledelsens beslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vakte oppsikt da skikometeren Kristine Stavås Skistad ikke var en del av elitelaget i langrenn som ble presentert etter forrige sesong. Hun fikk istedet et spesialtilpasset opplegg kommende sesong.

TV 2-ekspert Petter Skinstad var blant dem som reagerte, og beskrev beslutningen til landslagstrener Ole Morten Iversen som «uforståelig og feig».

– Hun har stor grunn til å være både forundret og skuffet. Det hun viste gjennom sesongen tilsier at hun er overkvalifisert for landslaget. Hun er kanskje det mest spennende talentet vi har hatt på kvinnesiden de siste ti årene, uttalte blant annet Skinstad.

– Jeg trodde selvfølgelig jeg kom inn, men det er visst seks sprintere som tydeligvis har bevist litt mer enn det jeg har, sa Stavås Skistad syrlig selv etter vrakingen.

Norges skidronning Marit Bjørgen på sin side mener imidlertid det var helt riktig å ikke ta med Stavås Skinstad.

Hun mener prioriteringen til landslagsledelsen i forbindelse med uttaket var helt korrekt.

– Jeg synes det er rett at hun er på rekruttlaget, det er rett vei å gå. Samtidig har hun vært med på noen samlinger og fått muligheten til å trene sammen med A-laget. Jeg synes beslutningen er helt rett, sier Marit Bjørgen til Aftonbladet.

STØTTER VRAKINGEN: Marit Bjørgen
STØTTER VRAKINGEN: Marit Bjørgen Foto: Gorm Kallestad

En rekke sprintere har fått plass på allroundlandslaget, blant andre elitedebutantene Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng. Det skal dannes en sprintgruppe innad i landslaget, men det blir ikke noe rent sprintlandslag i denne omgang.

Marit Bjørgen mener det finnes flere norske som kommer til å ta ytterligere steg fremover den kommende sesongen.

– Vi har noen sprintløpere som kan ta steg, det har vært litt fokus på det. Men så håper jeg samtidig at vi kan få tilbake Heidi Weng på det absolutte toppnivået denne sesongen, slår hun fast.

Langrennseliten åpner sesongen som vanlig på Beitostølen i perioden 22.-24. november.