ÅSTED: Politiet mener det var i dette området, rett ved t-banestasjonen på Veitvet i Oslo, at den 18 år gamle mannen ble knivstukket søndag 6. oktober.
ÅSTED: Politiet mener det var i dette området, rett ved t-banestasjonen på Veitvet i Oslo, at den 18 år gamle mannen ble knivstukket søndag 6. oktober. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

18-åring knivstukket på åpen gate: Minst fem gutter siktet

En 15 år gammel gutt er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk etter at en mann (18) ble knivstukket på Veitvet i Oslo for snart to uker siden.

Fredag ettermiddag blir 15-åringen fremstilt for varetektsfengsling. Hans forsvarer ønsker ikke å snakke med TV 2.

Fra tidligere sitter to andre gutter varetektsfengslet for medvirkning til det samme drapsforsøket.

En 16 år gammel gutt er siktet for selve drapsforsøket. Også han sitter varetektsfengslet.

I tillegg er minst én annen gutt siktet for medvirkning til drapsforsøk, uten at han foreløpig er fremstilt for varetektsfengsling.

De fem siktede som TV 2 kjenner til, er alle mindreårige.

Politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.

– Det vil trolig bli bedt om lukkede dører i dagens fengslingsmøte, av hensyn til siktedes alder. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier han.

UOVERSIKTLIG: I timene etter knivstikkingen hadde politiet store ressurser på stedet. Først morgenen etter ble en 16-åring pågrepet og siktet for drapsforsøk.
UOVERSIKTLIG: I timene etter knivstikkingen hadde politiet store ressurser på stedet. Først morgenen etter ble en 16-åring pågrepet og siktet for drapsforsøk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Knivangrepet skjedde utendørs, men mannen kom seg inn i en leilighet og fikk varslet politiet. 18-åringen var bevisstløs da han ble fraktet til sykehus.

Etter operasjonen på Ullevål sykehus mener legene at han er utenfor livsfare. Offeret hadde i forrige uke ikke vært i stand til å la seg avhøre. TV 2 er ikke kjent med om han senere er blitt avhørt.

Etter det TV 2 forstår, har etterforskningen avdekket at fornærmede og de siktede kjenner hverandre fra tidligere.