Ekspertenes sammensatte ellever: – Styrkeforholdet er ekstremt spesielt akkurat nå

«Liverpool United» er tilnærmet bare Liverpool, mener TV 2s eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag fra kl. 10.00: Se Manchester United-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Brede Hangeland og Erik Thorstvedt har fått i oppgave å sette sammen hver sin ellever bestående av spillere fra Manchester United og Liverpool.

De er svært enige: Gjestene fra Merseyside er i øyeblikket hestehoder foran.

Fordi det er en rekke usikre kort med spillere som har vært skadet i landslagspausen, har ekspertduoen fått velge mellom samtlige spillere.

Dermed har de funnet plass til én United-spiller: Paul Pogba, som mister storkampen med skade.

– Det er nesten fristende med en ren Liverpool-ellever uansett, men Pogba er der inne for balansens skyld, kommenterer Brede Hangeland.

Her er «Liverpool United»

Paul Pogba er den enslige United-svalen i den sammensatte elleveren.
Paul Pogba er den enslige United-svalen i den sammensatte elleveren. Foto: Paul Ellis

4-3-3:

Keeper:

Alisson

Forsvar:

Trent Alexander-Arnold
Joël Matip
Virgil van Dijk
Andrew Robertson

Midtbane:

Gini Wijnaldum
Fabinho
Paul Pogba

Angrep:

Mohamed Salah
Firmino
Sadio Mané

For Hangeland er det ingen tvil i de fleste posisjoner. På stopperplass er det jevnest, men også der er han sikker i sin sak: Joël Matip foran verdens dyreste forsvarsspiller, Harry Maguire.

– Van Dijk var årets spiller forrige sesong, og er fremdeles på omtrent samme nivå. Matip synes jeg at er den beste stopperen i Premier League til nå denne sesongen. Av den enkle grunn må det bli de to. Maguire hadde ikke vært noe spesielt svakt ledd i den elleveren, men han konkurrerer med ligaens to beste stoppere i øyeblikket, mener Hangeland.

– Ekstremt spesielt

Han kan ikke huske en tid der han ville valgt ti Liverpool-spillere på et sammensatt lag med erkerivalen.

– I det vi kan kalle moderne tid, kan ikke jeg huske at den ene har vært så klart bedre enn den andre. Historisk når vi har satt opp disse lagene, har det vært enten seks United-spillere eller seks fra Liverpool. Det har vært jevnt. Dette er et bilde på at styrkeforholdet er ekstremt spesielt akkurat nå, konstaterer den tidligere Premier League-stopperen.

Thorstvedt understreker på sin side at Liverpool-dominansen er farget av at laget gjør det så bra.

– Når det går dårlig for et lag, spiller alle dårlig. Enkeltspillere og måten de ser ut på, er ekstremt preget av lagets resultater. Nå er Manchester United nede, mens Liverpool vinner alle kampene, har et stjernelag og er godt balansert, påpeker Thorstvedt.

– Da Solskjær tok over, var det plutselig «dritmange» gode spillere der – Pogba for eksempel, tilføyer han.

Roser United-forsvaret

Den tidligere Tottenham-keeperen er enig i at Liverpool får med samtlige spillere i backfireren, men vil ikke kritisere Uniteds forsvar av den grunn. Han påpeker at de røde djevlene kommer best ut på den defensive statistikken i Premier League hittil – såkalt «Expected Goals Against.» Altså kvaliteten på sjansene motstanderen har kommet til.

– Det er vanskelig å gjøre noe med backene til Liverpool, og når Brede mener at Matip er den beste spilleren i Premier League, er det vanskelig å argumentere mot, sier Thorstvedt, før han følger opp:

– At Manchester United har lavest «Expected Goals Against», sier noe om motstanderens sjanser. Maguire har vært en supersuksess, Wan-Bissaka har vært en supersuksess og Lindelöf er god, altså. United er bra.

Klopp fnyser

Da Jürgen Klopp møtte pressen på fredag, ristet han på hodet av de sammensatte elleverne som har florert den siste uken. Tyskeren trakk frem Sky-eksperten Danny Mills' ellever. Der var det utelukkende Liverpool-spillere.

– På Sky hadde de en sammensatt ellever, og hadde elleve spillere fra Liverpool. Det er en vits, og som å bygge et bananskall. Verden er i øyeblikket et sirkus, og vi er i midten av det. Jeg blir ikke påvirket av det. Jeg er fullt klar over Manchester Uniteds styrker, sa han.

Søndag fra kl. 10.00: Se Manchester United-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!