Edo Maas er blitt lam etter at han krasjet med en bil under et ritt.
Edo Maas er blitt lam etter at han krasjet med en bil under et ritt. Foto: Team Sunweb

Proffsyklist (19) lam etter krasj med bil

Edo Maas (19) kommer sannsynligvis aldri til å få følelse i beina igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maas, som sykler for utviklingslaget til Team Sunweb, krasjet med en bil som hadd ekommet inn i løypen under Piccolo Lombardia i Italia 6. oktober.

19-åringen fikk store skader. Nå har laget kommet med en oppdatering.

– Bruddet i ryggen hans har ført til lammelse. På det nåværende tidspunkt virker det usannsynlig at han vil få tilbake førligheten i beina, men stå på-viljen og håpet hans vedvarer, skriver laget i en pressemelding.

Edo Maas, som kommer fra Rotterdam i Nederland, er på sykehus i Milano, der han nå får behandling for skadene sine.

Sykkeltalentet pådro seg brudd i ansiktet, ryggen og nakken. Han ble lagt i kunstig koma mens det ble utført en rekke operasjoner, men nå er han ved bevissthet.

Torsdagens oppdatering gjøres med familiens velsignelse. Maas har fått besøk av både familie og lagkamerater, noe han har respondert bra på.

Franskmannen Edouard Bonnefoix syklet sammen med Maas da ulykken inntraff. Han har fortalt at de kjørte i rundt 70 km/t i nedoverbakke da en bil kom inn i løypen fra høyre. Bonnefoix unngikk såvidt bilen, mens Maas traff den.

Team Sunweb bruker anledningen til å oppfordre Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å prioritere arbeidet med å gjøre rittene trygge for lagene og deres ryttere.