SYKDOM: Kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja må i kveld melde avbudd på grunn av sykdom, og kan ikke delta på den planlagte stortingsmiddagen.
SYKDOM: Kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja må i kveld melde avbudd på grunn av sykdom, og kan ikke delta på den planlagte stortingsmiddagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kronprinsessen og dronningen melder forfall til stortingsmiddag

Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit skulle i følge deres program delta på dagens stortingsmiddag, men har trukket seg på grunn av sykdom. Det melder Dagbladet.

Stortingsmiddagen er en storslagen gallamiddag som har blitt avholdt hvert år siden 1906. På gjestelisten står stortingsrepresentantene og representanter for norsk offentlighet.

Kongen, dronningen, kronprinsen og kronprinsessen deltar vanligvis også, men i år avholdes middagen uten dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit til stede.

Det var Dagbladet omtalte saken først.

Bokturné

Kronprinsessen har de siste dagene deltatt på bokmessen i Frankfurt, der boka hun har vært delaktig både på innholdssiden og som redaktør stod på plakaten.

Hun var også med på et litteraturtog fra Köln til til bokmessen, og til sammen har hun og Kronprins Haakon vært på reisefot i en uke.

Det ble i 2018 kjent at Kronprinsessen lider av en kronisk lungesykdom, og helseutfordringene denne sykdommen har ført med seg har gjort at kronprinsessen har måtte ta visse hensyn.

På spørsmål fra TV 2 svarte kronprinsen at han var med til Tyskland på grunn av kronprinsessens sykdom.

– Jeg er med for å støtte kronprinsessen. Hun klarer seg veldig bra og får gjennomført veldig mye, men det er noe hun heller synes at jeg burde ta, så gjør jeg det, sier kronprinsen til TV 2.

FRANKFURT: Interessen for kronprinsparet under verdens største bokmesse i Frankfurt var det ingenting å si på.
FRANKFURT: Interessen for kronprinsparet under verdens største bokmesse i Frankfurt var det ingenting å si på. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dronningen også syk

Dronning Sonja har den siste tiden slitt med en halsinfeksjon. Tirsdag skulle hun åpne en kunstutstilling med egne verk i Kristiansand, men dronningen måtte avlyse på grunn av sykdom.

Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen sier til Dagbladet at dronningen fortsatt sliter med en infeksjon.

– Dronningen har fortsatt en infeksjon i de øvre luftveiene og kan derfor ikke være til stede ved stortingsmiddagen, sier Gjeruldsen til avisen.