Assistenttrener Anders Jacobson gratulerer Norges Ingrid Hjelmseth etter seieren mot Australia i VM. Nå er keeperens karriere over.
Assistenttrener Anders Jacobson gratulerer Norges Ingrid Hjelmseth etter seieren mot Australia i VM. Nå er keeperens karriere over. Foto: Terje Bendiksby

Skade tvinger Hjelmseth til å legge opp

Keeperveteranen Ingrid Hjelmseth (39) avslutter fotballkarrieren med øyeblikkelig virkning som følge av skaden hun pådro seg mot Vålerenga nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-målvakten bekrefter torsdag overfor Budstikka at hun etter alle solemerker ikke blir å se på banen i høst. Fra før er det kjent at Hjelmseth avslutter fotballkarrieren etter inneværende sesong.

– Det må et mirakel til for å komme tilbake denne sesongen, og nå er fokus på å få kneet til å fungere resten av livet, fremfor å spille de siste kampene, sier Hjelmseth til lokalavisen.

39-åringen avsluttet i september landslagskarrieren. Hun endte på formidable 138 landskamper.

Hjelmseth pådro seg en kneskade i en seriekamp mot Vålerenga tidligere denne måneden. Legene skal i etterkant ha anslått at det vil ta mellom åtte og tolv uker for keeperveteranen å bli spilleklar igjen.

Da er sesongen for lengst over.

(©NTB)