Nedbør vil prege været i det ganske land den kommende helgen. Vestlandet slipper billig unna, men i resten av landet kan det være lurt å ha med seg paraplyen.

Fredagen blir våtest og Sørlandet må belage seg på de største nedbørsmengdene: Vest-Agder kan få 30-40 millimeter regn i løpet av morgendagen.

– Det neste døgnet kan man vente regn på Indre Østlandet og i Midt-Norge. Fredag blir det regnbyger over store deler av Sørlandet, forteller meteorolog Beate Tveita fra StormGeo.

Best i vest

Tross variert vær er det vestlendingene som har størst grunn til å juble inn mot den kommende helgen.

– Vestlandet og Midt-Norge vil utover helgen få fint vær og lite skyer, forteller Tveita.

Dagtemperaturene i den vestlige landsdelen er fortsatt milde, mens nettene blir stadig kjøligere og man kan oppleve nattefrost.

– Det er fortsatt relativt mildt i vest og temperaturene ligger fortsatt på ti grader på dagtid. Likevel merker man at nettene blir stadig kjøligere, sier Tveita.

– Snø og sludd i nord

Et lavtrykk vil presse på både i nord og sør sent lørdag og inn mot søndagen. Dette resulterer i snø og snøbyger i nord, og temperaturer som vil krype ned mot nullpunktet.

– I nord blir det snø og sludd, og temperaturene vil holde seg rundt null grader, forteller Tveita.

I Finnmark og områdene rundt Lofoten vil det komme størst snømengder. I Nordland og indre strøk av Troms og Finnmark kan man vente seg perioder med regn og økende vind. I Nordland får man en Nordvest-nordlig bris som kan bevege seg opp mot en liten og stiv kuling utsatte steder.

Mandag kan man fremdeles forvente noen byger i ytre strøk nord i landet, ellers lite nedbør.