BLE HISTORISK: Ingen har levert så stabilt som Viktor Hovland har gjort på de siste 18 rundene på PGA-touren. Her fra turneringen på europatouren i England i september.
BLE HISTORISK: Ingen har levert så stabilt som Viktor Hovland har gjort på de siste 18 rundene på PGA-touren. Her fra turneringen på europatouren i England i september. Foto: Paul Ellis

Hovland satte PGA-rekord i Sør-Korea

Viktor Hovland har levert 18 runder på rad på 60-tallet. Det har ingen klart før ham på PGA-touren, golfens øverste nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med par på det siste hullet på torsdagens åpningsrunde under CJ Cup i Sør-Korea ville Viktor Hovland (22) skape golfhistorie.

Bragd uten sidestykke

Nordmannen sviktet ikke, og endte dagen på 69 slag.

Dermed har Hovland levert vanvittige 18 strake runder på 60-tallet på PGA-touren. Det har ingen klart før ham siden statistikken ble offisiell i 1983.

Hovland tangerte rekorden til Bob Estes fra 2001 i turneringen i Greenbrier, Vest-Virginia i midten av september. Nå er han alene på toppen av listen.

– Det skjer i en generasjon med Tiger Woods, Rory McIlroy, Brooks Koepka og Phil Mickelson. Jeg er mektig imponert over at vi har en gutt fra Ekeberg som er så vanvittig bra, sier Eurosport-kommentator og tidligere golfproff Marius Thorp til TV 2.

– Han presterer på et jevnt nivå uansett forhold. Han har spilt i Korea, han har spilt i Vest-Virginia. Han har spilt alle mulige steder, under alle mulige forhold og alt mulig press. Likevel presterer han på et så høyt nivå i verdenstoppen i en idrett med så mange bra spillere og bredde.

Tidenes beste norske kvinnelige golfer, Suzann Pettersen gleder seg over prestasjonen til golf-kometen.

– Det er bare et bevis på kapasiteten til Viktor og stabiliteten. Det er morsomt å bryte barrierer, men hvor langt han kan dra den nye rekorder er vel mer interessant, sier Tutta til TV 2.

Med i tetkampen

Hovland endte dagen på 69 slag, tre under par, etter å ha levert fem birdies og to bogeys. Med det ligger oslogolferen på delt 15. plass.

An Byeong-hun leder turneringen på hjemmebane åtte slag under par.

Hovland hadde før turneringen i Jeju spilt seks turneringer på PGA-touren som profesjonell. Beste plassering er fjerdeplassen i Greensboro i august. Ellers har Hovland blitt nummer 13, 13, 16, 4 og 10. Han har også en ellevteplass fra Europatouren i England.

Viktor Hovland er ranket som den 94. beste golfspilleren i verden. Den listen toppes av amerikanske Brooks Koepka.

Hovlands siste 18 runder på PGA-touren: 64, 69, 66, 69, 65, 69, 69, 68, 64, 66, 66, 64, 65, 68, 68, 68, 64, 69.