SAMMENBRUDDSKRANGEL. – Be for henne, hun er en veldig syk person, skriver Trump om sin politiske motstander Nancy Pelosi etter at et møte om Syria brøt sammen. Begge parter anklager hverandre for å ha fått et sammenbrudd..
SAMMENBRUDDSKRANGEL. – Be for henne, hun er en veldig syk person, skriver Trump om sin politiske motstander Nancy Pelosi etter at et møte om Syria brøt sammen. Begge parter anklager hverandre for å ha fått et sammenbrudd.. Foto: Det hvite hus.

Pelosi med giftig stikk til Trump etter heftig krangel

Demokratlederen Nancy Pelosi trykker bildet Trump mener viser hennes nervøse sammenbrudd tett til brystet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tonen er dårlig mellom USAs president Donald Trump og lederne for demokratene etter et møte om Syria natt til torsdag, skriver CNN.

Møtet skjedde kort tid etter en avstemning i Representantenes hus, der et overveldende flertall av representantene gikk mot Trumps beslutning om å trekke styrker ut av Syria.

Forlot møte

Det symbolske vedtaket sier at USAs tilbaketrekning er «fordelaktig for fiender av den amerikanske regjering».

Ifølge Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, forlot han og kollega Nancy Pelosi møtet etter at Trump hadde kalt Pelosi en tredjerangs politiker.

Pelosi på sin side mener presidenten ikke taklet det at så mange fra hans eget parti gikk imot politikken hans.

– Vi ble vitne til at Trump fikk et sammenbrudd. Vi må be for helsen hans, for dette var et seriøst sammenbrudd, sa Pelosi etter møtet.

Anklager hverandre

I etterkant av møtet publiserte Trump et bilde fra møtet på Twitter, sentrert rundt Pelosi som viser pekefingeren til presidenten.

– Nervøse Nancys ukontrollerte sammenbrudd! skriver Trump.

I meldingene kommer han med tilsvarende kritikk av demokratene som de har kommet mot han.

– Nancy Pelosi trenger hjelp. Det er enten noe galt med topplokket hennes, eller så liker hun ikke landet vårt. Hun gikk helt av skaftet i Det hvite hus i dag. Det var trist å se. Be for henne, hun er en veldig syk person, skriver Trump på Twitter.

Pelosi har i etterkant begynt å bruke bildet som bakgrunnsbilde på sin Twitter-profil, og hennes administrasjonssjef var raskt ute og takket presidenten for at han publiserte bildet.