Frisk Asker fikk det ikke til å stemme i CHL.
Frisk Asker fikk det ikke til å stemme i CHL. Foto: Fredrik Hagen

Frisk på hodet ut av CHL

Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

– At vi er det første laget som ikke tar poeng, er ikke noe jeg tenker på. Vi må sette prestasjon over resultat, og vi vet at vi i flere kamper kunne stjålet poeng fra disse lagene. Når det er sagt, er vi selvfølgelig ikke fornøyd med resultatene, sier Frisk-trener Jan André Aasland til avisen.

Frisk åpnet CHL med 1-2-tap borte mot sveitsiske Biel, før det ble 0-3 mot østerrikske Klagenfurt (b), 2-3 mot Biel (h), 0-4 mot Klagenfurt (h), 1-3 mot Tappara (h) og til slutt 3-7 mot finnene.

Onsdagens kamp startet med en lovende første periode for Asker-laget. Tappara tok riktig nok ledelsen etter fire minutter, men Alex Lavoie og Reid Petryk snudde til 2-1 for bortelaget.

I annen periode scoret Tappara tre ganger, og dermed var kampen nesten punktert. 5-2 kom tidlig i tredje periode. Viktor Granholm reduserte senere til 3-6 for Frisk, men gjestene kom aldri nær poeng.

Seieren betyr at Tappara tar seg videre fra gruppe A med 2.-plass og 12 poeng. Biel tok 15 poeng og vant gruppa, mens Klagenfurt røk ut tross ni poeng.

(©NTB)