FIKK PRIS: Johannes Thingnes Bø.
FIKK PRIS: Johannes Thingnes Bø. Foto: Terje Bendiksby

Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort

Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø er stolt over å ha blitt tildelt Den europeiske fair play-bevegelsens pris for 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stryningen ble tildelt prisen for sin ærlighet i etterkant av jaktstarten under verdenscupen i Soldier Hollow i februar.

Der skjøt Thingnes Bø bare fire av fem skudd på siste stående skyting, og han ble nummer fire i rennet etter å ha gått sisterunden med et skudd i magasinet.

I etterkant sa han selv ifra til Det internasjonale skiforbundet om episoden, og han sa også fra seg både verdenscuppoengene og premiepengene fra rennet.

Thingnes Bø ble fratatt 43 verdenscuppoeng og nesten 70.000 kroner i premiepenger etter å ha kommet med innrømmelsen.

– Jeg fikk beskjed om at juryen var avsluttet og at resultatene var offisielle, men jeg måtte bare ta ansvar for det jeg hadde gjort. Jeg ville gå foran som et godt eksempel og trekke meg selv fra lista, sa Thingnes Bø til NTB den gang.

Tirsdag fikk han utmerkelsen som vinner av årets fair play-pris. På sin Instagram-profil skriver Thingnes Bø at prisen betyr mye for ham.

– Å vinne pokaler for resultater er én ting, men å vinne en pris fordi jeg har gått foran som et godt eksempel for fair play, er for meg enda større, skriver skiskytteresset.

(©NTB)