Politiet pågrep sju personer etter mistanke om en alvorlig seksualforbrytelse på Hønefoss natt til tirsdag. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB scanpix
Politiet pågrep sju personer etter mistanke om en alvorlig seksualforbrytelse på Hønefoss natt til tirsdag. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB scanpix Foto: Ole Edvin Tangen

Alle de pågrepne i voldtekts-saken i Hønefoss løslates

De sju mennene som er siktet i voldtektssaken i Hønefoss, blir løslatt, men siktelsene mot dem opprettholdes, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Hønefoss pågrep sju personer i en dramatisk politiaksjon natt til tirsdag denne uken.

Mennene ble pågrepet og siktet for grov voldtekt av en 20 år gammel kvinne i en leilighet i byen.

Nå er alle løslatt, melder politiet.

– Etter en helthetsvurdering har politiet valgt å løslate samtlige av de siktede, da vilkårene for varetektsfengsling ikke lenger er til stede, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder i en pressemelding.

Politiet poengterer at siktelsen mot mennene ikke er frafalt.

– Det er særlig vilkåret om bevisforspillelsesfare som ikke lenger er oppfylt. Samtlige involverte er avhørt og nødvendige spor, både fysiske og tekniske, er sikret, sier Garder.

Både de pågrepne, og kvinnen ble tatt inn til undersøkelser hvor blant annet biologiske prøver ble tatt. Mennene ble viderført til arresten i Drammen i løpet av natten.

Politiadvokaten har bekreftet at de sju siktede er av østeuropeisk opprinnelse. De har ikke norsk statsborgerskap, men har trolig oppholdt seg i landet en stund.

Ingen av de siktede erkjenner straffeskyld.

Saken oppdateres.