Se Manchester United-Liverpool søndag fra kl. 16.30

Trent Alexander-Arnold noterte seg for hele tolv målgivende pasninger i forrige Premier League-sesong. Det er rekord for forsvarsspillere i Premier League, og den unge høyrebacken har nå blitt belønnet med en plass i Guinness rekordbok.

– Det er en ære. Jeg ønsker alltid å være med fremover for å hjelpe laget å skape så mange sjanser som mulig, sier han ifølge Mirror.

– Det er selvsagt opp til gutta å sette ballen i mål, for fotball er et lagspill. Uten dem ville ikke denne rekorden vært mulig, fortetter han diplomatisk.

En ekstra grunn til å juble for Liverpool-fansen er at den gamle rekorden ble delt av Everton-guttene Leighton Baines (2010/11) og Andy Hinchcliffe (1994/95). De leverte elleve målgivende pasninger.

– Dette er et utrolig stolt øyeblikk for meg og familien min. Det er en rekord jeg håper vil stå i mange år, sier Liverpool-backen.

I forrige sesong ble han pustet i nakken av lagkompis Andy Robertson. Skotten stoppet på elleve målgivende pasninger. Denne sesongen er stillingen 2-2 mellom backene.

Også norske Ada Hegerberg fikk plass i Guinness rekordbok. Hun ble den første kvinnelige fotballspilleren til å vinne Ballon d'Or.

Blant øvrige fotballrelaterte hendelser som har fått plass i siste utgave av rekordboken er Kylian Mbappé for å være den yngste spilleren til å bli nominert til Gullballen (18 år og 293 dager gammel), skriver Mirror.

Shane Long er inne med Premier League-historiens raskeste mål. Han brukte kun 7,69 sekunder på å sende Southampton i ledelsen mot Watford.

Tyske Anja Mittag har rekorden for flest scoringer i mesterligaen for kvinner. Paris Saint-Germain-spilleren har notert seg for 51 scoringer i turneringen.

I tillegg er João Félix inne som den yngste spilleren som har scoret hat trick i europaligaen. Portugiseren scoret tre mål og hadde en målgivende da Benfica slo Frankfurt 4–2 i april.