Norge sviktet mot Romania: – Nå må Norge trolig stole på Nations League

Norge må mest sannsynlig ut i playoff i Nations League for å ha håp om å komme til EM. Det er klart etter at Norge spilte uavgjort 1-1 mot Romania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romania – Norge 1-1:

Se sammendrag øverst!

Norges håp om å klare andreplassen i gruppe F og sikre seg EM-billett er knust etter at kampen mot Romania endte 1-1 i Bucuresti.

– Det var utrolig skuffende, spesielt å slippe inn mål. Det er jævlig tungt akkurat nå. Det er vel matematiske muligheter for å klare det. Vi må bare vinne de to neste kampene, så får vi se. Jeg er ganske tom nå. Det er skuffende, sa Alexander Sørloth til TV 2 etter kampslutt.

Joshua King var også nedbrutt etter kampen.

– Vi spilte bra i første omgang og kontrollerte kampen. Så byttet vi om, for vi trengte et mål. Så kontret Romania oss i senk. De skapte masse sjanser, pluss et straffe som Jarstein reddet fantastisk. Så scoret vi for sent. Om det hadde det vært ti minutter igjen, så tror jeg vi hadde scoret og vunnet kampen på slutten. Vi fikk et lite løft etter Spania-kampen. Nå må vi ut i Nations League og gjøre jobben der. Da har vi en viktig oppgave med tanke på å gjøre ting riktig, sa han til TV 2.

Landslagssjef Lars Lagerbäck innrømmer at Norge nå må forberede seg på Nations League-playoff for å klare å komme til EM.

– Det var ganske enkelt at vi burde ha avgjort denne kampen i første omgang. Vi var ikke effektive nok da. Det føles tungt, for vi var klart beste gjennom 90 minutter, sa Lagerbäck, som håper at Norge reiser seg i de to neste kampene.

– Vi skal fokusere på de to kampene vi har igjen, men siden Spania fikk uavgjort mot Sverige er det veldig lite realistisk å tro vi kan klare det. Vi skal bruke de to kampene til å forberede oss og kanskje bruke noen spillere som ellers ikke får sjansen. Vi skal fokusere på de to neste kampene så får vi se hvilke spillere som er tilgjengelige. Vi skal avslutte dette på en god måte, mente svensken.

Martin Ødegaard mener en dårlig andre omgang ødela Norges muligheter mot Romania.

– En merkelig kamp. Jeg følte vi kontrollerte det meste av første omgang, og vi var solide, bra med ballen og hadde tilløp til sjanser. Andre omgang var en helt annen kamp. Vi var altfor stresset og oppjagede, klarte ikke å beholde roen. Da de scoret, fikk de fansen med seg. Det føltes bare kaos. Vi fant ikke roen. Vi tapte ikke, så isolert sett er det et greit resultat, men det er blytungt i den situasjonen vi er, sa Martin Ødegaard til TV 2.

Må trolig ut i Nations League
Norge trolig belage seg på å spille playoff i Nations League for å ha muligheten til å komme til EM-sluttpspillet i 2020. For samtidig som Norge spilte uavgjort 1-1, endte oppgjøret mellom Sverige og Spania også uavgjort 1-1. Sverige er med det fremdeles i førersetet om andreplassen i gruppe F, og kan klare seg med seier mot Færøyene i siste kamp.

– Norges resultat mot Romania var et resultat vi lever dårlig med. De norske spillerne lå nedslåtte på banen i etterkant. Nå må vi stole på playoff og Nations Leauge for å komme til EM, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Alexandru Mitrita sendte Romania i ledelsen mot Norge. På overtid steg Alexander Sørloth til værs og headet inn 1-1-scoringen for Norge.

– Scoringen kom etter et grusomt norsk balltap, og Alexandru Mitrita satte scoringen glimrende for Romania, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter Romanias scoring.

Norge hadde flere muligheter til å sette inn vinnermålet på overtid, men sviktet foran mål.

Slet med effektiviteten før pause
Norge presset Romania høyt de første 20 minuttene og kom til flere opplagte målsjanser. Martin Ødegaard briljerte på midtbanen, og kom også til en stor målsjanse da han avsluttet med et lurt skudd utenfor 16-meteren som Romanias keeper Ciprian Tatarusanu reddet. På topp presenterte Joshua King seg med noen gode avslutninger. Dessverre for spissen gikk de til side for mål.

Norge dominerte kampen stort i første omgang, men slet med effektiviteten foran mål. Dermed endte førsteomgangen på Arena Nationala målløst.

– Det er bra, men ikke veldig bra. 0-0 til pause gir et ganske riktig bilde. Det kunne vært 1-1, men 0-0 er helt greit. Norge hadde god kontroll bakover og hadde én kontring og én sjanse, men vi må opp et hakk og bli hvassere, oppsummerte tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen om Norges innsats i studio i pausen.

I pausen tok Lars Lagerbäck grep. Han tok ut midtbanespilleren Stefan Johansen, og sendte Alexander Sørloth inn på topp sammen med Joshua King i andre omgang.

Jarstein reddet straffe
I det 50. minutt pekte dommer Bobby Madden på straffemerket etter at Romanias Nicusor Bancu gikk over ende i en duell med Sander Berger innenfor Norges 16-meter.

George Puscas tok straffesparket, men Rune Jarstein reddet på mesterlig vis, og holdt dermed Norge inne i kampen.

– Det var rumeneren som løp inn i Sander Berge. Det var et veldig billig straffespark. Men redningen til Jarstein var så viktig, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om situasjonen som første til straffesparket.

– Det var et svakt straffespark, men Jarstein var raskt nede og foretok en avgjørende redning, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Nei, nei, nei!
Etter timens spill fikk Romania scoringen sin. New York City-spissen Alexandru Mitrita utnyttet et norsk balltap, fosset fremover, og plasserte ballen i lengste hjørnet.

– Nei, nei, nei. Alexandru Mitrita scoret i sin andre landskamp på rad. Jarstein valgte kanskje feil hjørne. King ble stående på hælen. Det var feil som forplantet seg i det norske laget, sukket TV 2-ekspert Øyvind Alsaker.

– Scoringen kom etter et grusomt norsk balltap, og Alexandru Mitrita gjorde det glimrende, sa Hangeland.

Like etter scoringen var Romania nære ved å score igjen. Heldigvis for Norge gikk avslutningen fra Alexandru Mitrita denne gang i tverligger og ut.

På overtid utlignet imidlertid innbytter Alexander Sørloth for Norge. Han headet inn et innlegg i mål fra Mathias Normann og sørget for at Norge fikk med seg 1-1.