Pukki-show da Finland tok nytt steg mot EM

Finland nærmer seg sitt første sluttspill i fotball. Tirsdag skjøt Premier League-profilen Teemu Pukki laget til 3-0-seier over Armenia i EM-kvalifiseringen.

To scoringer av Pukki og ett mål av Fredrik Jensen sørget for finsk jubel på hjemmebane i Åbo.

Se scoringene øverst!

Med seieren klatrer finnene opp på 15 poeng i EM-kvalifiseringens gruppe J. Avstanden ned til Bosnia-Hercegovina på tredjeplass er fem poeng, men sistnevnte spiller senere tirsdag og kan nærme seg finnene igjen.

Også Armenia har ti poeng, mens gruppeleder Italia allerede er klare for EM. De to beste lagene fra hver gruppe går til sluttspillet neste sommer.

Grei motstand
Finland har i tillegg et overkommelig program i sine to siste kamper i kvalifiseringen. De skal møte Liechtenstein og Hellas, lagene som ligger sist i gruppen. Rivalene Armenia og Bosnia-Hercegovina skal på sin side begge møte ubeseirede Italia.

Finland har aldri før spilt verken EM eller VM, men med tirsdagens seier begynner det å se svært lovende ut.

31 minutter var spilt da finnene tok ledelsen. En corner ble slått inn i feltet, og etter en stygg feil fra Armenias keeper banket Fredrik Jensen vertene i ledelsen.

Etter en drøye time sto det 2-0 etter scoring av lagets store stjerne. Teemu Pukki ble spilt gjennom, og alene ved keeper var Norwich-spissen iskald og lobbet ballen i mål.

Eventyrsesong
Samme mann la på til 3-0 to minutter før slutt. Målet var nesten en kopi av 2-0-scoringen. Stjernespissen ble spilt fri og løftet ballen nydelig over keeper.

Det var Pukkis sjuende mål i kvalifiseringen, like mange som blant andre Portugals Cristiano Ronaldo. Flest mål har Israels Eran Zahavi med ti.

29-år gamle Pukki har hatt en eventyrlig sesong så langt. I Premier League har han scoret seks ganger på åtte kamper.