ENKEL SEIER FOR NEDERLAND: De nederlandske stortalentene hadde ingen problemer å slå Norge og Emil Bohinen på Marienlyst.
ENKEL SEIER FOR NEDERLAND: De nederlandske stortalentene hadde ingen problemer å slå Norge og Emil Bohinen på Marienlyst. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tung kveld for U21-landslaget

Norges U21-landslag klarte ikke å gi Nederland kamp om poengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge U21 - Nederland U21 0-4

Det norske U21-landslaget hadde lite å stille opp med i 0-4-tapet for et godt Nederland i EM-kvalifiseringen på Marienlyst tirsdag.

Norge var friske i åpningsminuttene, og fikk tidlig en stor mulighet ved Hugo Vetlesen, men Stabæk-spilleren fikk ikke avsluttet skikkelig alene med Nederlands målvakt.

Så handlet det meste om Nederland, som først fikk en stor dobbelmulighet etter 26 minutters spill, før Rick van Drongelen kunne styre inn 1-0 for gjestene da han flikket inn et frispark på nærmeste stolpe.

Andre omgang var knapt i gang før Nederland gikk opp i 2-0 da Calvin Stengs banket ballen i krysset fra like utenfor 16-meteren. Midtveis i omgangen headet Dani de Wit inn 3-0.

Nederland kunne ta foten av gasspedalen etter å ha scoret kveldens tredje. Da klarte Norge å skape noen farligheter, uten at de fikk uttelling.

Kristian Thorstvedt hadde en ball i mål i sluttminuttene, men offsideflagget var oppe. Målet skulle imidlertid blitt stående, for Thorstvedt var på riktig side.

I stedet fastsatte Nederland resultatet til 4-0 like før slutt da Rick van Drongelen dundret ballen i mål fra skrått hold.

Etter tre kamper i kvalifiseringen til U21-EM står Norge med fire poeng. Nederland topper gruppen med full pott, mens Portugal følger på andreplass med seks poeng på tre kamper.

Neste måned skal Norge U21 mot Kypros borte og Portugal hjemme.