Streng straff etter å ha skallet ned motstander

Follo-spiller Benjamin Hallgren er utestengt i sju kamper av Norges Håndballforbund som følge av at han skallet til Fyllingens Jakob Widemann nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Episoden oppsto i eliteseriekampen lagene imellom 6. oktober. Tirsdag var Hallgrens straff klar, skriver Bergensavisen. Den bekreftes også i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Se hendelsen øverst

Forbundets sanksjonskomité har kommet til at Hallgren skal ilegges seks kampers i karantene. I tillegg kommer kampen Follo-spilleren automatisk var utestengt fra som følge av at han ble vist det blå kortet mot Fyllingen.

I Follo-leiren reagerer man på lengden på utestengelsen.

– Vi synes straffen er for streng, og klarer ikke se hva sanksjonskomiteen har lagt til grunn, sier sportslig leder Knut Håland til avisen.

Follo kan anke straffen. Fristen er på to uker, og klubbens sportslige leder varsler at en anke kan bli aktuelt.

– Vi synes forbundet utøver veldig ulik praksis når de utmåler straff, sier Håland og trekker fram hendelsen da en Follo-spiller ble sparket i hodet i en cupkamp tidligere denne sesongen.

– Der ble det gitt tre kamper karantene, så igjen; vi skjønner ikke hva som legges til grunn når Benjamin får sju kamper, sier Follo-lederen.

Fyllingen-ledelsen mener på sin side at Hallgrens karantene på sju kamper ikke er for mye.

– Slik vi ser det, så kunne den godt vært lengre. Men det er ikke straffen som har vært viktigst for oss. Dette er en alvorlig sak fordi det skaper presedens for fremtidige hendelser, sier Vidar Gjesdal til Bergensavisen.

Follo og Fyllingen er henholdsvis nummer ni og ti på eliteserietabellen i håndball etter de fem første serieomgangene.

(©NTB)