ÅSTEDET: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen på kvelden 6. oktober. Den innledende etterforskningen tyder på at fornærmede og gjerningsmennene kjenner hverandre.
ÅSTEDET: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen på kvelden 6. oktober. Den innledende etterforskningen tyder på at fornærmede og gjerningsmennene kjenner hverandre. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mann (18) knivstukket på åpen gate:

Brødre pågrepet – siktet for medvirkning til drapsforsøk

To brødre er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk på en 18 år gammel mann på åpen gate på Veitvet.

Brødrene er begge i tenårene.

En av dem ble pågrepet under et avhør med politiet, der han i utgangspunktet var innkalt som vitne.

Fra tidligere er en 16 år gammel gutt varetektsfengslet siktet for det samme drapsforsøket.

Hendelsen fant sted søndag 6. oktober like ved t-banen på Veitvet i Oslo.

Funnet i leilighet

Knivangrepet skjedde utendørs, men mannen kom seg inn i en leilighet og fikk varslet politiet. 18-åringen var bevisstløs da han ble fraktet fra stedet.

Etter operasjonen på Ullevål sykehus mener legene at han er utenfor livsfare. Offeret hadde i forrige uke ikke vært i stand til å la seg avhøre. TV 2 er ikke kjent med om han senere er blitt avhørt.

ÅSTED: Politiet hadde store styrker på stedet i timene etter knivstikkingen, som fant sted omkring klokken 19.30 søndag 6. oktober.
ÅSTED: Politiet hadde store styrker på stedet i timene etter knivstikkingen, som fant sted omkring klokken 19.30 søndag 6. oktober. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tenåringsbrødrene som nå er siktet for medvirkning til drapsforsøket, blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

– Jeg har ikke tid til å kommentere saken før fengslingsmøtene, sier politiadvokat Anne Marie Hustad til TV 2.

Pågrepet neste dag

Den yngste brorens forsvarer, advokat Svein Holden, bekrefter at klienten vil møte i fengslingsmøtet tirsdag. Han har foreløpig ikke rukket å snakke med sin klient.

Forsvareren til den eldste broren, advokat Cecilie Nakstad, sier at gutten ikke erkjenner straffskyld i saken.

Den 16 år gamle gutten som fra tidligere er pågrepet og siktet for selve drapsforsøket, ble pågrepet morgenen etter hendelsen.

Politiet hadde i forrige uke ikke funnet kniven som skal ha blitt brukt under angrepet. Den 16 år gamle guttens leilighet er ransaket.

I en pressemelding tirsdag skriver politiet at de vil komme med ytterligere informasjon de nærmeste dagene.