AVSLUTTER SESONGEN: Filip og Jakob Ingebrigtsen har egentlig ferie, men runder av sesongen med å stille opp i NOrges raskeste gateløp på lørdag.
AVSLUTTER SESONGEN: Filip og Jakob Ingebrigtsen har egentlig ferie, men runder av sesongen med å stille opp i NOrges raskeste gateløp på lørdag. Foto: Petr David Josek

Jakob og Filip løper Hytteplanmila

Team Ingebrigtsen avslutter sesongen med 10 kilometer på Ringerike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Team Ingebrigtsen har egentlig ferie om dagen. Men etter fjorårets suksess, har guttene bestemt seg for å være med i det som omtales som Norges raskeste gateløp.

– Både Jakob og Filip stiller opp i Hytteplanmila. De hadde lyst til å prøve seg der, så jeg meldte dem på i går kveld, forteller pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Vil sette rekord

I fjor høst var det storebror Henrik som vant løpet, og satte ny løyperekord. Men den ferske norgesmesteren i terrengløp deltar ikke i år.

Da TV 2 pratet med Jakob Ingebrigtsen om dette under VM i forrige uke, sa han følgende om en mulig deltagelse i den raske 10 kilometeren.

– Det hadde vært gøy å løpe ned mot 27 blank. Vi får se, he, he.

Den norske rekorden på 10 km gateløp er 27,55 og innehas av Sondre Norstad Moen. Men pappa Gjert er usikker på om Jakob kommer til å fyre på alle sylindrene.

– Får han lov av deg til å gå i kjelleren?

– Det får vi se på, humrer Gjert, som forteller at dette er en del av Jakobs ferie.

– Jakob skal på en tur sammen med kjæresten sin etterpå. Så dette er bare en del av det å holde seg i gang. Vi starter oppkjøringen til OL-sesongen i slutten av oktober, forteller Gjert.

– Stort

Lederen for løpet, Jon Anders Kvisgaard, er meget fornøyd med å ha sikret seg to blad Ingebrigtsen på start.

– Det er stort for oss på mange måter. Vår filosofi er den samme som Team Ingebrigtsens. De ønsker at folk skal drive med løping, og de setter pris på å komme i kontakt med grasrota i norsk idrett. I år har vi fartsholdere fra elite til de som løper på 100 minutter. At dette er for alle er noe som er i deres ånd, sier Kvisgaard til TV 2.

Han er sikker på at Jakob Ingebrigtsen er kapabel til å ta den norske rekorden.

– Ja, men det er en sterk rekord. Men jeg tror spesielt Jakob kan greie det. I år har vi også god premiering. Vi har 20 000 for de som løper under den norske rekorden, og 20 000 for de som løper under løyperekorden på 28,41. Så får vinneren 12 000 kroner. Så det blir en pen sum for den som greier å ta alt. Jeg håper det går, forteller Kvisgaard.

I herrefeltet er det påmeldt sterke løpere fra Nederland, Island, og Sverige. Så Team Ingebrigtsen skal få god pes underveis.

– Vi tror vi kan få 20 til 30 løpere under 30 blank i år. Det vil i så fall være et unikt resultat. Det blir spennende. Og det gir våre 300 funksjonærer et voldsomt løft at Team Ingebrigtsen kommer. Det betyr enormt mye for inspirasjonen til de som bidrar frivillig, sier Kvisgaard.

Dropper trolig EM-terreng

Selv om planen ikke er lagt hundre prosent, så er Gjert Ingebrigtsen klar på én ting.

– Vi dropper nok EM i terrengløp. Jeg ser ikke helt hvordan vi skal få til det i år. Men vi skal sette oss ned å se på planen denne uka. Så alle planer er ikke helt lagt ennå.

En ting er han klar på.

– Vi kommer til å kjøre samme opplegg som før. Målet er å bli bedre på det vi allerede er gode på. Så det blir samme opplegg som tidligere. Det blir ikke mye nytt.