Terje (54) forlot Farmen på båre – vet ikke om han orker å se det selv

SANNIDAL (TV 2): Terje Leer ble kjørt rett til sykehuset etter tvekampen. Selv er han i tvil om han vil se dramatikken på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag møtte Terje Leer (54) og Erik Rotihaug (24) hverandre i bommen – en tvekamp som skulle vise seg å bli av det mer dramatiske slaget.

Kort tid ut i kampen måtte programleder Gaute Grøtta Grav avbryte, da joggeskoen til førstekjempen fra Nedre Eggedal revnet.

Etter å ha fått på seg solid fottøy, tok det ikke mange minuttene før kampen for tilværelsen igjen ble avbrutt.

– Jævlig og guffent

Denne gangen av en skrikende Terje som ble liggende på plattingen og vri seg i smerte.

– Første gangen revnet skoen, og andre gangen sviktet kneet. Jeg må nesten si at jeg var litt uheldig, sier Terje til TV 2 kort tid etter den dramatiske utgangen fra 1919.

Se video av intervjuet i toppen av saken.

– Da det skjedde stod jeg med full belastning på beinet, og så gjorde jeg en liten vridning – og plutselig ga kneet etter. Det var ikke en god følelse å kjenne at kneet gikk sidelengs, så da var det bare å kaste seg ned, forklarer 54-åringen.

Terje forteller at han i øyeblikket ikke rakk å tenke på så mye annet enn den sterke smerten

HJELP: Terje fikk en ispose på kneet kort tid etter ulykken. Foto: Alex Iversen / TV 2
HJELP: Terje fikk en ispose på kneet kort tid etter ulykken. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Det var en veldig guffen følelse da kneet bøyde seg en annen vei enn det det skal. Jeg vet ikke hva jeg tenkte, men det var jævlig vondt og veldig guffent.

Vil ikke se tvekampen

54-åringen ble fraktet på båre i båt tilbake til 2019, før han ble kjørt til sykehuset i Skien hvor det ble tatt røntgenbilder. Der ble det stadfestet at Terje muligens hadde røket noen korsbånd.

– Jeg klarer å tråkke på det, men jeg prøver å ikke gjøre det, fordi det er litt ømt, forteller han om kneets tilstand dagen etter tvekampen.

Nå har Terje gått med skinne i seks uker. Han er i tillegg sykemeldt fra jobben som anleggsarbeider.

TRØST: Agna Hollekve passer på Terje. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRØST: Agna Hollekve passer på Terje. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Jeg skal i utgangspunktet gå med skinna i tolv uker, men jeg klarer gå uten. Det er trapper som er verst. Jeg får kjørt bil, men fysisk arbeid får jeg ikke gjort, sier han til TV 2.

– Hvordan blir det å se episoden?

– Jeg vet ikke. Det kan hende jeg gruer meg litt. Det er ikke sikkert jeg kommer til å se det.

Alex Iversen, presseansvarlig for Farmen i TV 2, forteller at Terje umiddelbart etter ulykken ble behandlet av personale fra Røde Kors.

– Terje ble fraktet med båt til en ventende ambulanse, og kjørt til akuttmottaket på Skien sykehus hvor han ble undersøkt. Det ble ikke påvist noe brudd. Han fikk skinne og krykker, og fikk deretter lov til å dra videre til et hotell i Kragerø, forklarer han.

– Han er i ettertid blitt fulgt opp av fastlege, og har fått beskjed om å gå med skinne i foreløpig 12 uker, bekrefter Iversen.

Forstod ikke alvoret

Erik, som kom seirende ut av sesongens hittil mest dramatiske tvekamp, forteller til TV 2 at han ikke skjønte hva som skjedde da Terje lå på plattingen for andre gang.

– Jeg hadde såpass mye adrenalin i kroppen at jeg ikke forstod alvoret.

– Hvordan var det å vinne en tvekamp på den måten?

– Å vinne på den måten var litt blanda følelser. Det er selvfølgelig kjekkere å vinne når man vinner på skikkelig vis, sier 24-åringen.

Ser opp til Terje

Da Terje valgte Erik som andrekjempe, uttalte sistnevnte at han for øyeblikket ikke hadde noe godt å si om motstanderen fra Nedre Eggedal.

– Det viste reaksjonen min der og da. Terje var en av mine største konkurrenter, så at jeg skulle få den kampen så tidlig hadde jeg ikke trodd. Jeg var bevisst på at det var en viktig kamp. Det var også derfor jeg hadde det adrenalin-rushet.

ANDREKJEMPE: Erik Rotihaug forstod ikke alvoret da Terje skadet seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
ANDREKJEMPE: Erik Rotihaug forstod ikke alvoret da Terje skadet seg. Foto: Alex Iversen / TV 2

I dag roser 24-åringen «pitbull-Terje».

– Jeg ser opp til Terje og er mektig imponert over arbeidskunnskapen han har, og imponert over måten han takler utfordringer i livet på, skryter Erik.

Så gjenstår det å se om Terje dukker opp på Torpet i den kommende uken.

Se Farmen tirsdager, onsdager og søndager på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet tirsdager, onsdager, fredager og søndager på TV 2 Sumo.