VIKTIG MANN: Markus Henriksen får så å si alltid tillit av Lars Lagerbäck.
VIKTIG MANN: Markus Henriksen får så å si alltid tillit av Lars Lagerbäck. Foto: Vegard W. Grøtt/Bildbyrån

Har slått tilbake mot kritikerne: – Er ekstremt profesjonell

Markus Henriksen spiller ikke førstelagsfotball for klubblaget. Allikevel har han levert varene i EM-kvalikens tøffeste kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Romania-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag fra 20.00 (kampstart 20.45)

Flere og flere av de norske landslagsspillerne får det Lars Lagerbäck omtaler som «sentrale roller» i sine klubblag.

For en av dem er derimot tilværelsen helt motsatt, men til tross for at Markus Henriksen er fullstendig ute kulden og kun spiller U23-fotball for Hull, stod trønderen nok en gang frem da han fikk tillit fra start fra Lars Lagerbäck mot Spania lørdag.

– Du viser at matching fra U23-nivå i England er mer enn godt nok til å matche de beste i verden?

– Jeg føler at jeg gjør en veldig god landskamp. Jeg er ikke noe dill og dall. Jeg vet jobben jeg skal gjøre, og den får jeg utført mot Spania, smiler midtbanespilleren.

Nysgjerrig på Henriksens klubbsituasjon? Les hele saken fra forrige uke der han forteller om forholdene i Hull her.

Henriksen debuterte på A-landslaget så langt tilbake som i 2010 (på dagen ni år før Spania-kampen lørdag), og har rukket å få 51 A-landskamper med flagget på brystet i en alder av 27 år. Midtbanemannen er en av Lagerbäcks mest betrodde menn, og da landslagssjefen fikk spørsmål om hans kandidatur til tross for manglende klubbkamper tidligere denne uken, var 71-åringen tydelig.

– Markus er en spiller som ikke jeg opplever tar så mye skade av bare å spille U23-kamper. Han er en fysisk sterk toveisspiller, og var viktig spesielt da vi møtte Sverige og nå når vi skal møte Spania, sa svensken.

TV 2-ekspert: – Alltid vært ekstremt profesjonell

Jesper Mathisen er ikke overrasket over at Henriksen har fått tillit i to av de presumptivt tøffeste kampene Norge har hatt i denne kvaliken.

– Markus Henriksen har alltid vært ekstremt profesjonell, og det er hovedgrunnen til at han har blitt den spilleren han har blitt. Lagerbäck vet hva han får med Henriksen, og i de to siste landskampene har han fungert godt på den norske midtbanen. Jeg vil tro at en del spillere hadde vært utelatt fra troppen hvis de ikke hadde spilt A-lagsfotball, men Henriksen er nok en av de spillerne i troppen de virkelig er trygge på at holder formen ved like, sier TV 2s ekspert.

Les også: TV 2 Sportens eksperter og profiler: Roller og bindinger

– Norges sjef har alltid valgt det trygge

Flere tok til orde - både forut for oppgjøret i Stockholm forrige måned og mot spanjolene denne gang - for at andre burde få sjansen i stedet for en mann uten A-lagsfotball i beina, men Mathisen har følgende forklaring på svenskens standhaftighet.

– Jeg kan forstå kritikken fra de som mente de var feil at han startet mot Sverige når andre norske midtbanespillere har vist strålende form den siste tiden, men Norges svenske sjef har alltid valgt det trygge.

– Det eneste fokuset er at vi skal vinne kampen

Selv er Henriksen blant dem som var noe skuffet over selve utfallet av kampen mot Spania.

– Vi gjør en veldig god kamp, og når man står etter kampen og føler at det er litt skuffende fordi det var alle muligheter til å ta tre poeng, da sier det jo litt om hvilket landslag vi er blitt.

– Men nå er det Romania, og da er det ingen ting annet enn tre poeng som gjelder?

– Vi var helt klare før samling på at vi må ha i hvert fall fire poeng på disse kampene hvis det skal være mulig å fortsatt håpe på gå videre gjennom den vanlige kvaliken. Derfor var det viktig at vi klarte å få det ene poenget mot Spania. Nå er det eneste fokuset vårt at vi skal vinne den kampen, sier Henriksen.