St Paulis Cenk Sahin (t.v), her i duell med Paderborns Jamilu Collins, er ferdig i klubben etter at han støttet Tyrkias invasjon av Syria med et innlegg på Instagram.
St Paulis Cenk Sahin (t.v), her i duell med Paderborns Jamilu Collins, er ferdig i klubben etter at han støttet Tyrkias invasjon av Syria med et innlegg på Instagram. Foto: Axel Heimken

Fikk sparken etter hyllest av Tyrkias militæroperasjon

Cenk Sahin (25) ble mandag ettermiddag frigitt av den tyske klubben St. Pauli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2. Bundesliga-klubben skriver i en pressemelding at Sahin er løst fra sine forpliktelser rundt trening og kamp med umiddelbar virkning. Kontrakten gikk opprinnelig til 2021, men nå kan han trene og spille for andre.

Hovedårsakene til sparkingen er at de mener midtbanespilleren flere ganger har brutt med klubbens verdier, samt at de mener han må beskyttes som følge av reaksjonene på dette.

Sahin støttet på Instagram Tyrkias militæroperasjon i nordlige Syria. Det har medført kraftige reaksjoner fra klubbens fans, som mener Sahin er en krigshisser.

Klubben er klar på at de kvitter seg med tyrkeren fordi de ikke kan akseptere støtte til krigshandlinger.

St. Pauli, som også er klubben til Mats Møller Dæhli, støttet i 2016 den kurdiskættede tyskeren Deniz Naki, som ble dømt i Tyrkia for å ha delt propaganda for den kurdiske organisasjonen PKK i sosiale medier.

Cenk Sahin har spilt i St. Pauli siden 2016, men nå må han finne en ny klubb.

Mandag kveld spiller Frankrike mot Tyrkia i EM-kvalikkamp i Paris. Der frykter man opptøyer på grunn av situasjonen i Syria.