NY ARBEIDSKRAFT: Disse fire kommer inn som utfordrere på Farmen-gården i uke fem. Foto: Alex Iversen / TV 2
NY ARBEIDSKRAFT: Disse fire kommer inn som utfordrere på Farmen-gården i uke fem. Foto: Alex Iversen / TV 2

Dette er høstens Farmen-utfordrere

Fire ferske fjes inntar gården Lundereid i den femte uken av Farmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken blir det fire ekstra munner å mette inne på Farmen-gården. Da entrer nemlig sesongens utfordrere gården Lundereid.

Utfordrerne består av to kvinner og to menn. Som vanlig er det kun halvparten – én kvinne og én mann – som får bli på gården som fullverdige deltakere.

Hvem det blir, er det de andre deltakerne som bestemmer.

Her kan du bli bedre kjent med årets Farmen-utfordrere:

Veslemøy Bråten (35)

Bor: Sigdal, Buskerud
Fra: Modum, Buskerud
Sivilstatus: Singel
Yrke: Helsesportspedagog

For Veslemøy Bråten var Farmen-deltakelsen i utgangspunktet et resultat av et sterkt ønske om å støtte en god venninne som ble alvorlig syk.

– Hun fikk påvist en aggressiv form for brystkreft. Som nær pårørende sto jeg lamslått ved siden av, fortvilet og sint. Jeg tenkte mye på hvordan jeg kunne bidra positivt i hennes situasjon, da jeg i stor grad følte meg maktesløs, forteller hun.

Foto: Alex Iversen / TV 2
Foto: Alex Iversen / TV 2

– Så foreslo hun at jeg skulle melde meg på Farmen. Og da tenkte jeg: «Selvfølgelig! Det gjør jeg» – slik at hun kunne ha en distraksjon og noe å se fram til, legger hun til.

Venninnen er nå erklært symptomfri og på vei tilbake til et godt liv.

Fikk behov for å leve

I ettertid ser Veslemøy at Farmen-påmeldingen nok representerte en måte for henne å leve livet fullt ut mens hun ennå kan.

– Jeg fikk et veldig behov for å leve, oppleve det man kan, kjenne på kontraster og komme litt ut av komfortsonen, sier hun.

Inne på gården håper Veslemøy at hun kan bidra med god stemning ...

– Jeg er en kreativ sjel som er til stede i nuet. Jeg har et stor hjerte for «flokken min». Jeg prater mye og ler høyt. Er det ikke noe liv og røre, så ordner jeg det.

... Og nyttig kunnskap.

– Jeg har også erfaring med gård og har gått naturbruk på videregående skole, og anser meg selv som ei nevenyttig dame som liker å prøve ting jeg ikke kan.

Børge Sundnes (54)

Bor: Lyngdal, Vest-Agder
Fra:
Lyngdal og Finnmark
Sivilstatus:
Gift, har fire barn
Yrke:
Teknisk leder på Sørlandsbadet

Sørlendingen Børge Sundnes er blant de fire som gjør sitt inntog på Farmen-gården midtveis i løpet. 54-åringen ble påmeldt av sin eldste datter, og søker først og fremst et eventyr.

Foto: Alex Iversen / TV 2
Foto: Alex Iversen / TV 2

– Målet mitt er en unik opplevelse, men skulle jeg etter hvert henge med, så har jeg et stort vinnerinstinkt, røper han.

Han erkjenner at han ikke har mye gårdserfaring fra før av, men tror en helt annen egenskap kan komme godt med.

– Jeg er løsningsorientert og liker en utfordring, svarer han kontant.

Børge har i utgangspunktet ingen spesiell taktikk for å bli valgt som en av de to utfordrerne som får bli værende, men satser på at det holder å være seg selv.

– Jeg ser på meg selv som en arbeidsom og snill mann som bry meg om andre. Jeg ønsker å være med å lage best mulig samhold i gruppa, avslutter han.

Silje Momrak (32)

Bor: Byron Bay, Australia
Fra:
Fyresdal, Telemark
Sivilstatus:
Singel
Yrke:
Førskolelærer/pedagogisk leder

Etter en sju år lang periode som borteboer på andre siden av jordkloden, nærmere bestemt Australia, fant telemarkingen Silje Momrak ut at det var på tide å søke tilbake til det norske.

Foto: Alex Iversen / TV 2
Foto: Alex Iversen / TV 2

– Det å være med på Farmen er jo selvfølgelig først og fremst for å utfordre meg selv, men også en fin måte å finne tilbake til det «urnorske», forklarer hun.

Åpen for kjærlighet

I likhet med Børge, håper hun at det å være seg selv er nok til å overbevise de opprinnelige deltakerne om at hun fortjener en plass på Farmen. Hun har likevel tenkt å holde tilbake på noe.

– Jeg er sta og får til det jeg vil, samt at jeg er et konkurransemenneske. Dette er nok noe jeg vil prøve å skjule, sier hun.

Og dersom det skulle vise seg at hun faller pladask for en av Farmen-gutta, er hun ikke fremmed for å se hva det kan lede til.

– Som singel 32-åring er en jo alltid åpen for å finne kjærligheten, om det er ute på byen eller en gård 100 år tilbake i tid, det spiller ingen rolle, avslutter hun.

Jens-Ivar Simonsen (46)

Bor: Djupvik i Kåfjord, Nord-Troms
Fra:
Lofoten, Nordland
Sivilstatus:
Samboer
Yrke:
Driver Artic Lyngen Sjøcamp

Det var Jens-Ivars sønn, Jens Aleksander (25), som først fikk Jens-Ivars tanker inn på Farmen.

– Han snakket en del om programmet. Så, en stund etterpå, satt jeg hjemme alene og sveipet over TV 2 sine nettsider. Der så jeg at de søkte folk, og så sendte jeg inn en søknad, forteller han.

Jens-Ivar har ingen gårdserfaring å vise til, men innrømmer at han likevel har noen ess i ermet.

Foto: Alex Iversen / TV 2
Foto: Alex Iversen / TV 2

– Selv om jeg ikke har erfaring med gårdsdrift, tror jeg at jeg kan være et viktig tilskudd når det kommer til kjøkkendrift og renhold, røper nordlendingen.

En å prate med

Ellers ønsker han å være en person folk føler de kan lette hjertet sitt til, dersom noen trenger det.

– Jeg tror det vil være viktig der inne, å ha noen å prate med dersom det blir behov for det, sier han.

Hva gjelder spill og konkurranse er 46-åringen relativt avslappet.

– Jeg har trua på det å være seg selv lengst mulig. Er usikker på om det lønner seg i det lange løp å spille for mye. Men hvem vet? Kommer vel an på, avslutter han.

Se Farmen tirsdager, onsdager og søndager på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet tirsdager, onsdager, fredager og søndager på TV 2 Sumo.