FORANDRING: Bildene Jennifer Salfen-Tracy har lagt ut på Facebook skal vise sønnen Cody Bishop før og etter han begynte å misbruke rusmidler.
FORANDRING: Bildene Jennifer Salfen-Tracy har lagt ut på Facebook skal vise sønnen Cody Bishop før og etter han begynte å misbruke rusmidler. Foto: Facebook

Moren: – Disse bildene er tatt med syv måneders mellomrom

– Dette er ansiktet til heroin og metamfetamin, skriver den fortvilte moren på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Disse bildene er tatt syv med syv måneders mellomrom. Så kjapt blir man påvirket, skriver Jennifer Salfen-Tracy fra Missouri i USA på Facebook.

I innlegget, som er delt over 65.000 ganger, forteller Salfen-Tracy at hun lenge har holdt hemmeligheten om sønnens rusmisbruk tett til brystet.

– Jeg har funnet ut at så mange andre folk og familier sliter med den samme sorgen, men at de ikke snakker om det. Dette er et viktig problem i dagens samfunn, og det er viktig at vi sammen prøver å fikse det, skriver om hvorfor hun nå vil fortelle historien om sønnen Cody Bishop (27).

Ikke fått kontakt

Sønnen er nå hjemløs i Las Vegas, og moren har ikke hørt fra han på flere uker.

– Det ukjente er det som gjør at man ikke får sove om natten.

Hun forteller også hvor grusomt å se den store forandringen i sønnens utseende.

– Dette er ansiktet til heroin og metamfetamin, skriver hun.

I en oppdatering takker hun for den enorme støtten hun har fått fra mennesker over hele verden etter at hun publiserte innlegget.

– Dette viser hvor alvorlig epidemien er. Det er ikke nok ressurser til å håndtere den. Vi trenger å prate mer om problemene, hjelpe hverandre og elske hverandre istedenfor å anta det verste om hverandre, skriver hun videre.

Opioid-krisen

Sent på 90-tallet forsikret legemiddelselskaper i USA om at opioider, som heroin sorteres innunder, ikke var avhengighetsdannende. Som følge av det ble store mengder opioider skrevet ut til smertepasienter.

Stort forbruk av opioider på resept, førte til stor bruk og misbruk av både reseptbelagte og andre typer opioider, som heroin eller fentanyl.

I 2017 ble det erklært helsekrise i landet. I 2016 og 2017 døde over 130 mennesker daglig av opioideoverdose, og 11,4 millioner mennesker har misbrukt reseptbelagte opioider, ifølge U.S Department of Health and Human Services.