LANDSLAGDEBUTANT: Jakob Glesnes blir en del av den norske landslagstroppen mot Romania.
LANDSLAGDEBUTANT: Jakob Glesnes blir en del av den norske landslagstroppen mot Romania. Foto: NTB scanpix

Debutant (25) hentet inn i landslagstroppen

Jakob Glesnes (25) blir med landslaget til Bucuresti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tore Reginiussen er ute av troppen på grunn av skade, mens Håvard Nordtveit trolig heller ikke rekker tirsdagens kamp mot Romania som følge av skaden han pådro seg i lørdagens 1-1-kamp mot Spania.

Inn i troppen kommer Strømsgodsets kaptein og midtstopper Jakob Glesnes. Han har ikke vært på landlsaget tidligere.

– Av spillerne vi følger hjemme i Norge vurderer vi ham blant de beste i Eliteserien, forklarer landslagssjef Lars Lagerbäck.

Kristoffer Vassbakk Ajer, Even Hovland og Sigurd Rosted er de andre midtstopperne i troppen som reiser til Romania. Hovland ble byttet inn da Nordtveit måtte ut med skade.

– Det er ikke sånn at han kommer til å spille mot Romania. Hovland og Ajer var veldig solide mot Romania, og så er Sigurd Rosted et klart tredjevalg. For Glesnes blir det hans mulighet å vise seg frem på trening. Han kommer ikke til å bidra mer enn på trening, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Mathisen er sikker på at Ajer og Hovland fortsetter mot Romania.

Glesnes er forsvarsjef i et Godset-lag som har sluppet inn 43 mål på 24 kamper. Bare Tromsø og Mjøndalen har sluppet inn flere.

– Godset har hatt en tung sesong, og Glesnes har ikke hatt sin beste sesong, men det er ingen tvil om at han er en god Eliteserie-stopper. Glesnes har ikke vist landslagsklasse denne sesongen – det har ingen på Godset, men på sitt beste har han kvaliteter offensivt og defensivt som er bra, i hvert fall i Eliteserien, sier Mathisen, som helst hadde foretrukket en annen stopper inn.

Eksperten ville flyttet St. Pauli-spiller Leo Østigård opp fra U21-landslaget.

– Jeg hadde tatt med Østigård, for han er en spiller og type jeg tror har en fremtid på det norske A-landslaget, sier Mathisen.

Molde-stopper Ruben Gabrielsen meldte forfall før landslagssamlingen.