KALDDUSJ: Håvard Nordtveit måtte ise ned magen etter skaden han fikk mot Spania på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KALDDUSJ: Håvard Nordtveit måtte ise ned magen etter skaden han fikk mot Spania på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Derfor måtte Nordtveit ut: – Det var som om noen skjøt meg i brystet

Håvard Nordtveit måtte byttes ut etter en halvtime mot Spania med tydelig smerter i mageregionen.

– Jeg vet ikke helt hva det var. Mest sannsynlig noe strekkgreier i ribbein-området, sier Nordtveit til TV 2 etter 1-1-resultatet mot Spania.

Norge-stopperen fikk problemer etter 17 minutter da Jesús Navas slo inn ett innlegg som gikk gjennom det norske feltet.

29-åringen tok telling og måtte ut av banen for å få behandling.

– Når jeg snur meg 180 grader der så kjente jeg noe som stakk. Det ble litt stivere og stivere, så toppet det seg når jeg headet den framme der, da anspente jeg hele kroppen. Det var som om noen skjøt meg i brystet, sier Hoffenheim-spilleren.

– Er det første gang du har en slik skade?

– Jeg har aldri opplevd maken, det var litt ekkelt. Så nå må vi bruke fysioterapeutene så godt det går.

Hoffenheim-spilleren vet ikke hvor lenge han blir holdt på sidelinjen av skaden.

– Det vet jeg ikke. Nå får vi se hvordan jeg reagerer i løpet av morgendagen, så får vi ta en vurdering etter det, forteller 29-åringen som mest trolig går glipp av den viktige bortekampen mot Romania på tirsdag.

– Hvordan var det å følge med fra benken å se gutta krige seg til ett poeng mot Spania?

– Det var både og. Man sitter der men en følelse at vi kunne hatt mer enn ett poeng og, men likevel er det fantastisk gjort å komme tilbake. Du ser at dem ikke er så komfortable når vi har ball, og jeg tror de gikk noen tanker gjennom hodene deres når vi hadde offensiv dødball. Det var artig å følge med og vi er fremdeles ubeseiret på Ullevaal. Det en god følelse å ha med oss videre, sier Nordtveit.

Den kan komme til nytte når det norske landslaget tar turen til Bucuresti for møtet med Romania i EM-kvalifiseringen. Tirsdags-kampen ser du på TV 2 og TV 2 Sumo.