«Krigeren» Omar etter stjernesmellen: – Jeg ofrer alt, alt for Norge, ikke sant?

Lagkameratene hyller Omar Elabdellaoui etter manøveren som sikret straffespark på overtid. Selv innrømmer han å ha vært borte i et par sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Spania 1-1

Ullevaal eksploderte to ganger i overtidsminuttene under lørdagens høydramatiske EM-kvalikkamp mot Spania.

Se høydepunktene øverst i saken!

Først da Omar Elabdellaoui kastet seg heroisk inn i duell med Spania-keeper Kepa Arrizabalaga, og så like etterpå da Joshua King iskaldt ekspederte det tildelte straffesparket i nettet til 1-1.

Etter kampslutt var det en tydelig groggy Elabdellaoui som møter TV 2 Sporten i pressesonen i Ullevaal-gangene.

– Jeg var litt «småborte» og visste ikke hva som skjedde. Det tok et par sekunder, og plutselig så jeg Martin foran meg som sa «herlig, herlig». Det tok litt tid. Det var viktig og det var deilig, sier Elabdellaoui.

– «Ofrer alt, om vi må», heter det i sangen. Det var nettopp det du gjorde?

– Jeg ofrer alt, alt for Norge, ikke sant? Det var viktig. Jeg vet ikke helt hva som skjer der, sier Olympiakos-proffen.

Hylles av lagkameratene: – Ofrer alt og blør for landet sitt

Lagkameratene er full av lovord om Norges visekapteins aksjon i sluttminuttene, som var helt avgjørende for at ett poeng ble igjen i Norge.

– Det viser at man gir alt, ofrer alt og blør for landet sitt. Det synes jeg er kjempeartig å se, sier Markus Henriksen.

– Det viser alt. Det er brutalt det som skjer der. Han kaster hodet inn og ofrer alt. Det er sånn vi ønsker å fremstå og det er sånn det er å spille for Norge. Da gir vi alt og det går han foran og viser der, sier Martin Ødegaard.

– De tok og «mæla» ned Omar. Det var veldig modig av ham å gå inn der. At vi får straffe var fortjent. At Omar tør å gå frem der …? Det er mange som trekker seg i den duellen. Men takket være Omar får vi ett poeng her, sier Joshua King umiddelbart etter kampslutt.

«HERLIG, HERLIG»: Martin Ødegaard hyller og trøster Omar Elabdellaoui etter at straffesparket er sikret. Foto: John Olav Nesvold/Bildbyrån
«HERLIG, HERLIG»: Martin Ødegaard hyller og trøster Omar Elabdellaoui etter at straffesparket er sikret. Foto: John Olav Nesvold/Bildbyrån

King: – Du skal være modig for å gå inn på en slik måte

Når samme King blir spurt om å beskrive situasjonen på ny noen minutter senere, er han fremdeles full av lovord. Han må også dra frem assistenttrener Per Joar Hansens formaninger.

– Han går inn med hodet. Det er som Perry har sagt. Hva er det han snakker om, da? Sementblokka? Takket være Omar får vi straffe i dag, og det er det som må gjøres for å vinne kamper på en stygg måte. Du skal være modig for å gå inn på en slik måte, og han sa at han fortsatt er svimmel, men heldigvis så går han inn der, sier King.

Elabdellaoui spilte også jevnt over en meget solid kamp på Ullevaal lørdag, og ble belønnet med en sjuer på TV 2-ekspert Jesper Mathisens børs. Sammen med backkollega Haitam Aleesami, gjorde han livet surt for spanjolene.

– I pausen snakket vi om at vi skulle holde oppe kvaliteten på forsvarsspillet, og at vi skulle fortsette å få fram Omar og Haitam så mye. Tanken var at de skulle inn bak Spanias sidebacker, eller trykke dem ned. Haitam og Omar var veldig gode i dag, sier landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferansen etter kampslutt.

Aleesami: – Helt magisk. En kar man har med seg i krigen

Aleesami er også selv blant dem som stiller seg i rekken for å dele ut hylles til sin backkollega - «krigeren» Omar Elabdellaoui - etter dramaet i sluttminuttene.

– Det er helt magisk. Jeg tenkte like før at «faen, vi må få inn et mål der», for hvis ikke så blir det slik at det var et ærlig forsøk mot Spania og at gutta hadde levert en god match, og så får man en klapp på skulderen.

– Det var veldig deilig å se Omar hoppe inn der. Det er en kar man har med seg i krigen. Han hopper inn med hodet først og skaffer oss straffespark, og Joshua er iskald og setter den. Det er magisk, rett og slett, sier venstreback Aleesami.

Kapteinen: – Akkurat den innstillingen vi skal ha

Elabdellaoui, som hadde overtatt kapteinsbindet da Stefan Johansen ble byttet ut rundt en halvtime før dramaet tiltok på overtid, rusler så gjennom pressesonen og må gang på gang gjenta opplevelsen som han egentlig ikke husker. Han stopper så igjen opp på TV 2s oppfordring når kapteinskollega Johansen er midt i et resonnement om samme situasjon.

– Det er fantastisk. Det er akkurat den innstillingen der vi skal ha. Jeg synes han var fantastisk god i dag, sammen med resten av laget. Det at han gjør det, viser bare at han er en leder også som går foran. Han er ikke redd og dukker unna der, han smeller til og han bryr seg ikke om det blir et blått øye eller to, smiler Johansen og ser beundringsverdig på lagkameraten som nikker samtykkende.

– Rekker du å reflektere noe over det som skjer i det hele tatt, Omar Elabdellaoui?

– Nei, jeg gjør faktisk ikke det. Jeg har ikke sett situasjonen ennå og jeg ble litt «småborte» der i noen sekunder, gjentar han, og fortsetter:

– Jeg var ikke klar over hva som skjedde, men når jeg først forstår at det blir straffe så smaker det utrolig deilig.

Krigeren får deretter en vennlig arm over skulderen av sin lagkamerat i kapteinsteamet, og sammen spankulerer de så smilende ut av pressesonen.

King: – Jeg bestemte meg for at han skulle slenge seg der

Og hvis noen lurte på hvordan iskalde Joshua King reflekterte over selve straffesparket da han etter hvert fikk sette det i nettet, var det liten tvil om at han var i kontroll over situasjonen.

– Jeg bestemte meg for hjørne idet jeg la ballen ned og gikk bakover. Så så jeg på Kepa, og så bestemte jeg meg for at han skulle slenge seg der, og så satte jeg den andre veien, sier han.

Les også: Hyller stemningen på Ullevaal: – Jeg fikk gåsehud både her og der