Vålerenga - Frisk Asker 3-2

Etter å ha innledet sesongen på strålende vis med åtte strake seirer nok rekken slutt for Frisk Asker borte mot Vålerenga lørdag.

– Det er noe litt dødt over dette Asker-laget, sa TV 2-kommentator Robin Grov da Vålerenga gikk opp i 3-0 i Furuset Forum.

Stavanger Oilers vant sin kamp 4-0 over Manglerud/Star og topper Get-ligaen uten å ha avgitt poeng på de ni første kampene.

– Jeg synes ikke vi er oss selv i de to første periodene. Vi er litt tafatte og slurvete og gir bort mange pucker, og da er Vålerenga et godt nok lag til å straffe oss. Vi spiller en god tredje periode, men i de to første framstår vi ikke på den måten vi vil, sier Frisk-trener Jan André Aasland til Budstikka.

Vålerenga ligger på tredjeplass med seks poeng opp til Frisk Asker på andreplass.

– Dette var den deiligste seieren i år. Det var utrolig deilig høre sluttsignalet gå etter at Frisk fikk de to «pissemålene», sa Jonas Oppøyen til VårtOslo.

I åttende spilleminutt utnyttet Vålerenga overtallet og gikk opp i 1-0 ved Tobias Lindström. Midtveis i andre periode satte samme mann inn 2-0. Lindström økte til 3-0 med nytt overtallsmål.

Men med drøyt minuttet igjen av midtperioden var det Frisk Askers som hadde overtall og tente håpet med Victor Björkungs 1-3-redusering.

Reduseringen satte imidlertid ikke fart på Frisk Asker fra starten av den tredje perioden.

– Det er ingen sult eller desperasjon fra Frisk Asker. Jeg ventet på at de skulle komme ut i hundre og prøve å få 2-3, sier TV 2-kommentator Grov.

Men med ti minutter igjen å spille scoret gjestene i overtall ved Reid Petryk. Det ble ikke noe stormløp mot Vålerenga-målet i sluttminuttene, og Frisk Asker måtte innse at seiersrekken stoppet på åtte kamper.