Satte i gang storstilt leteaksjon etter falsk nødmelding

Sent fredag kveld ble det satt i gang en stor leteaksjon i Haugesund etter melding om at en båt var i ferd med å synke. Meldingen viste seg å være falsk.

Rett før klokken 22 fredag kveld fikk politiet melding om at en båt var i ferd med å gå ned.

– Vi hadde ikke sted for hvor dette skjedde, og vi mistet kontakten med vedkommende. I tillegg ringte han fra en telefon det ikke var mulig å spore, forteller operasjonaleder i Sør-Vest politidistrikt, Helene Strand, til TV 2.

Politiet varslet derfor Hovedredningssentralen, og det ble startet en storstilt leteaksjon for å finne båten som skulle ha seks personer om bord.

– Samtidig som redningssentralen lette etter båten og det ble gjort klart et mottak på land for å ta i mot personene i båten, jobbet vi med å finne ut hvem innringeren var, forteller Strand.

Tre helikoptre, to redningsskøyter, og en rekke sivile fartøy ble satt inn i søket. Redningsaksjonen varte i tre timer, til den ble avblåst klokken 01 natt til lørdag.

– Da fant vi innringeren, og han innrømte at nødropet var falskt. Saken vil bli fulgt opp, og det vil bli følger for melderen, forteller operasjonslederen.